Retró vagy örök klasszikus a kókuszgolyó? Nehéz eldönteni, mindenesetre az biztos, hogy az egyik legkedveltebb desszert, amit rengeteg változatban készítünk. Ez egy gluténmentes, keksz nélküli, nagyon kókuszos változat.
Leginkább a Raffaello-golyóhoz hasonlít ez a főzés és sütés nélküli változat, ami ráadásul pillanatok alatt elkészül. Hófehér és csupa kókusz, de ér összekakaózni!
Kakaós-kókuszos golyók (gluténmentes)
Hozzávalók:
A hempergetéshez:
Elkészítés: A kókuszreszeléket, a vajat, a sűrített tejet, a citrom reszelt héját és a rumot összegyúrjuk. 5-10 percre betesszük a mélyhűtőbe.
Ezután nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, aminek felét cukrozatlan kakaóporban forgatjuk meg, a másik felét kókuszreszelékben. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Vigyázat! Gyorsan elfogy!
A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>