Igen, már ilyen is létezik! Hogy mi ez? Nem más, mint egy egészséges fagylalt, amit Lina Saber eredetileg vegánoknak és laktózérzékenynek szánt, de ha meglátjuk – úgy, hogy egyébként egyik tábort sem erősítjük –, nem marad szárazon a szemünk, de a szánk sem...
A hölgy az Instagramra posztolja mesés fagylaltkölteményeit, amiben csupa egészséges hozzávaló található: gyümölcs, narancsolaj, kókusztej és guargumipor, amitől a fagylalt nem (vizes) sorbet jelleget, hanem krémes fagylalt textúrát kap.
Cookta - 2016.05.24.
Nice cream recept:
2 nagy banán (szeletelt és fagyasztott)
1 csésze szójatej
2 evőkanál mogyoróvaj
Elkészítés
Tegyük a fagyasztott banánt, a szójatejet és a mogyoróvajat turmixgépbe, majd pürésítsük le.
Ezután már tálalhatjuk is. Ha kedvünk tartja, megszórhatjuk a tetejét csokival, mogyoróval vagy más csonthéjasokkal.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.