Írd be, mit keresel:

Baci di dama – mogyorós „asszonycsók” Olaszországból

Ha Olaszországban járunk, minden kis pasticceriában, vagyis cukrászdában találkozhatunk ezzel a finomsággal. A mogyorós aprósütemények már magukban ellenállhatatlanok, hát még csokival megtöltve és összeragasztva!

A Baci di dama, vagyis asszonycsók két édes csók csokival összeragasztva. Eredetileg mogyoróval készül, de készülhet darált dióval vagy mandulával is, bár a pirított mogyorónak annyira kellemes az íze, és a csokoládéhoz is olyan remekül passzol, hogy egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni az eredeti recept alapján.

Cookta - 2016.05.25.
Baci di dama – mogyorós „asszonycsók” Olaszországból

Forrás:
Putóczki Gáborné

Baci di dama

Hozzávalók kb. 12–15 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg mogyoró (lehet dió, vagy akár dió-mogyoró is)
  • 11 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 5 csepp vanília-kivonat
  • 1 narancs reszelt héja
  • 15 dkg étcsoki

Elkészítés: A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, lemorzsoljuk a héját, majd ledaráljuk az illatos mogyorót. A lisztet, a vajat, a cukrot, a narancshéjat, a vanília-kivonatot és a sót tálba tesszük, és a ledarált mogyoróval összegyúrjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük.

Diónyi golyókat formálunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütési módon kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ha kihűltek, olvasztott étcsokival összeragasztunk két-két csókot. A maradék csokival díszítjük.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.