Ha Olaszországban járunk, minden kis pasticceriában, vagyis cukrászdában találkozhatunk ezzel a finomsággal. A mogyorós aprósütemények már magukban ellenállhatatlanok, hát még csokival megtöltve és összeragasztva!
A Baci di dama, vagyis asszonycsók két édes csók csokival összeragasztva. Eredetileg mogyoróval készül, de készülhet darált dióval vagy mandulával is, bár a pirított mogyorónak annyira kellemes az íze, és a csokoládéhoz is olyan remekül passzol, hogy egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni az eredeti recept alapján.
Baci di dama
Hozzávalók kb. 12–15 darabhoz:
Elkészítés: A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, ha kihűlt, lemorzsoljuk a héját, majd ledaráljuk az illatos mogyorót. A lisztet, a vajat, a cukrot, a narancshéjat, a vanília-kivonatot és a sót tálba tesszük, és a ledarált mogyoróval összegyúrjuk. Hűtőben fél órát pihentetjük.
Diónyi golyókat formálunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymáshoz nem túl közel. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütési módon kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, olvasztott étcsokival összeragasztunk két-két csókot. A maradék csokival díszítjük.
A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>