Írd be, mit keresel:

15 konyhai „hogyan” trükk, amit érdemes elsajátítani még a 20-as éveink előtt

Van, akit megtanítottak a szülei főzni, van, akit nem, és vannak olyanok is, aki saját magukat képezték. De kizárt dolog, hogy a most következő 15 tippből mindegyiket kenjük-vágjuk, még akkor sem, ha nem vagyunk már húszévesek. Vagyis most nem csak a húszévesekhez, de önmagunkhoz is szólunk!

  • Hogyan készítsünk tojást minimum háromféleképpen: buggyantott, tükör-, kemény- vagy lágytojást, omlettet és akár valami extrát
  • Hogyan főzzünk tésztát megfelelően:
    1) só a főzővízbe
    2) keverés a főzés közben – hogy ne ragadjon össze a tészta
    3) ne főzzük túl, mindig legyen al dente
  • Hogyan készítsünk mártást a tésztára: kezdjük egy szuperkönnyű paradicsomszósszal, de legalább ezt az egyet mindenképp érdemes megtanulni
  • Hogyan készítsünk édességet szinte a „semmiből”

Cookta - 2016.05.26.
15 konyhai „hogyan” trükk, amit érdemes elsajátítani még a 20-as éveink előtt

(Via: buzzfeed – fotó: flickr – Jim)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.