Van, akit megtanítottak a szülei főzni, van, akit nem, és vannak olyanok is, aki saját magukat képezték. De kizárt dolog, hogy a most következő 15 tippből mindegyiket kenjük-vágjuk, még akkor sem, ha nem vagyunk már húszévesek. Vagyis most nem csak a húszévesekhez, de önmagunkhoz is szólunk!
- Hogyan készítsünk tojást minimum háromféleképpen: buggyantott, tükör-, kemény- vagy lágytojást, omlettet és akár valami extrát
- Hogyan főzzünk tésztát megfelelően:
1) só a főzővízbe
2) keverés a főzés közben – hogy ne ragadjon össze a tészta
3) ne főzzük túl, mindig legyen al dente - Hogyan készítsünk mártást a tésztára: kezdjük egy szuperkönnyű paradicsomszósszal, de legalább ezt az egyet mindenképp érdemes megtanulni
- Hogyan készítsünk édességet szinte a „semmiből”