Írd be, mit keresel:

Brownie – a tökéletesített változat

Az egyik legcsokisabb süti a brownie, egy jó recepttel gyakorlatilag elronthatatlan, és önmagában is megállja a helyét. De lehet fokozni az élvezeteket ünneplőknek, édesszájúaknak.

A brownie lényege a jó minőségű csoki és a megfelelő sütési idő, vagyis hogy ne süljön át teljesen a tészta, tűpróbánál még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Nem kell attól tartanunk, hogy nyers marad: hűlés közben kicsit úgyis szilárdul.

Ha brownie készül, az már önmagában ünnepnap, de ha tényleg alkalomra készítjük, gazdagíthatjuk a nagyon csokis tésztát diódarabokkal – vagy akár mandulával, mogyoróval –, nem fog ártani neki... Tálaláskor pedig kínáljunk hozzá vaníliafagylaltot és csokiöntetet!

Cookta - 2016.05.27.
Brownie – a tökéletesített változat

Forrás:
Dobai Kitty

Diós brownie fagyival és csokiöntettel

Hozzávalók:

  • 26 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg darabolt dió

Valamint:

  • vaníliafagylalt
  • olvasztott étcsokoládé

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az étcsokit összetördeljük, tálba tesszük, és gőz fölött felolvasztjuk a vajjal. Közben habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a felolvadt, gőzről levett csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/.

Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk.

A receptet és a fotót Dobai Kitty küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.