Az egyik legcsokisabb süti a brownie, egy jó recepttel gyakorlatilag elronthatatlan, és önmagában is megállja a helyét. De lehet fokozni az élvezeteket ünneplőknek, édesszájúaknak.
A brownie lényege a jó minőségű csoki és a megfelelő sütési idő, vagyis hogy ne süljön át teljesen a tészta, tűpróbánál még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Nem kell attól tartanunk, hogy nyers marad: hűlés közben kicsit úgyis szilárdul.
Ha brownie készül, az már önmagában ünnepnap, de ha tényleg alkalomra készítjük, gazdagíthatjuk a nagyon csokis tésztát diódarabokkal – vagy akár mandulával, mogyoróval –, nem fog ártani neki... Tálaláskor pedig kínáljunk hozzá vaníliafagylaltot és csokiöntetet!
Diós brownie fagyival és csokiöntettel
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az étcsokit összetördeljük, tálba tesszük, és gőz fölött felolvasztjuk a vajjal. Közben habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a felolvadt, gőzről levett csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk.
A receptet és a fotót Dobai Kitty küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>