Írd be, mit keresel:

Jeges epres desszert: epres-krémsajtos @jégkrémszelet

Szikrázó napsütésben nincs is jobb, mint a vízparton ülve fagylaltot vagy éppen jégkrémet nassolni. Persze nem mindenki van vízpart közelében, és lehet, a fagylaltárus is igen messze van tőlünk, akkor csakis egy megoldás jöhet szóba: hogy saját magunk készítsünk egy finom jégkrémszeletet.

Eperrel, cseresznyével, meggyel vagy éppen őszibarackkal is készülhet ez a zseniális desszert, aminek az összeállítása nem tart fél óránál tovább, majd irány a fagyasztó, és már csak türelemmel kell kivárnunk, hogy megdermedjen, és fogyasztható legyen. Nagy előnye, hogy akár 1-2 hónapig is a fagyasztóban tárolhatjuk, majd fogyasztás előtt kb. 10 perccel elegendő kivenni, hogy a krém egy kicsit meglágyuljon, és ne legyen vad hideg.

Cookta - 2016.05.28.
Jeges epres desszert: epres-krémsajtos @jégkrémszelet

Forrás:
Kard Éva

Epres-krémsajtos jégkrémszelet

A kekszes alap hozzávalói:

  • 18 dkg édes omlós keksz
  • 15 dkg édes omlós kakaós keksz
  • 15 dkg margarin

Elkészítés: A kétféle kekszet tegyük bele egy tálba, majd kézzel morzsoljuk össze úgy, hogy jó morzsalékos legyen, ízlés szerint aprítógéppel is felapríthatjuk.

A margarint olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a morzsalékos kekszhez, és keverjük alaposan össze.

Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy fóliával úgy, hogy túllógjon a széleken, majd öntsük bele, és lapogassuk el egyenletesen a margarinnal összekevert kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg az epres krémet elkészítjük.

Az epres-krémsajtos jégkrém hozzávalói:

  • 40 dkg eper
  • 2 dl zsíros habtejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg vaníliás jégkrém

Elkészítés: Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek bele, és szép selymes legyen.

A tejszínt és a fehér csokoládét gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzfürdőről, és tegyük félre, hogy kihűljön.

A jégkrémet vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni (annyi idő elegendő lesz, ameddig a többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük).

A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük egy keverőtálba, majd robotgéppel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret, majd a felolvasztott csokoládés tejszínt is. Végül állandó keverés mellett kanalanként adjuk hozzá a jégkrémet is. Addig keverjük, míg teljesen sima krémet kapunk.

Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, majd öntsük rá az epres-krémsajtos-jégkrémes keveréket. Ezután tegyük be a fagyasztóba pár órára vagy egy napra, hogy teljesen megdermedjen.

Forrás:
Kard Éva

Tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, majd éles, vízbe mártott késsel ízlés szerint szeleteljük fel. Ezután a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, majd díszítsük reszelt csokoládéval és félbevágott eperszemmel a szeletek tetejét. Várjunk kb. 10 percet, hogy a krém egy kicsit meglágyuljon, ne legyen olyan vad hideg, majd úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.