Ez az a keksz, amivel gyorsan és könnyen boldoggá tehetünk másokat – és magunkat is. Egyszerű elkészíteni, nagyon csokis, sokáig eltartható – már ha nem fogy el azonnal, mert a tapasztalat szerint abbahagyhatatlan.
A ragacsos csokis keksz kicsit hasonlít a brownie-hoz, félig tűnnek csak kisültnek, amikor kivesszük őket a sütőből. Kihűlés után viszont kívül ropogós, belül ragacsos kekszeket kapunk. Könnyedén fűszerezhetjük akár még fahéjjal, gyömbérrel vagy csilivel is. Egy pohár tejjel a legfinomabb uzsonna.
Ragacsos-ropogós csokis keksz
Hozzávalók (14-16 darabhoz):
Elkészítés: A 20 dkg étcsokoládét és a 6 dkg tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal együtt. Eközben a tojásokat a cukorral habosra kikeverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük. A felolvadt vajas csokoládét lassan belecsurgatjuk a kihabosított tojásba, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük. Nagyon puha masszát kapunk, ezért 30–60 percre a hűtőbe rakjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal gombócokat formázunk. Keveset teszünk egy tepsibe, mert nagyon szétterülnek a kekszek (egy sorba 3 darab a megfelelő). Előmelegített sütőben 175 fokon 10 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert amikor kivesszük, még nagyon puhák, de ahogy kihűlnek, szépen megszilárdulnak. Amikor teljesen kihűltek, akkor levesszük a sütőlemezről.
A receptet és a fotót Nagy Andrea küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>