Írd be, mit keresel:

Ragacsos-ropogós csokis keksz, az abbahagyhatatlan

Ez az a keksz, amivel gyorsan és könnyen boldoggá tehetünk másokat – és magunkat is. Egyszerű elkészíteni, nagyon csokis, sokáig eltartható – már ha nem fogy el azonnal, mert a tapasztalat szerint abbahagyhatatlan.

A ragacsos csokis keksz kicsit hasonlít a brownie-hoz, félig tűnnek csak kisültnek, amikor kivesszük őket a sütőből. Kihűlés után viszont kívül ropogós, belül ragacsos kekszeket kapunk. Könnyedén fűszerezhetjük akár még fahéjjal, gyömbérrel vagy csilivel is. Egy pohár tejjel a legfinomabb uzsonna.

Cookta - 2016.05.28.
Ragacsos-ropogós csokis keksz, az abbahagyhatatlan

Forrás:
Nagy Andrea

Ragacsos-ropogós csokis keksz

Hozzávalók (14-16 darabhoz):

  • 20 dkg étcsokoládé (min. 60%-os)
  • 6 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • nagy csipet só
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 2 db tojás
  • 12 dkg porcukor

Elkészítés: A 20 dkg étcsokoládét és a 6 dkg tejcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal együtt. Eközben a tojásokat a cukorral habosra kikeverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük. A felolvadt vajas csokoládét lassan belecsurgatjuk a kihabosított tojásba, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük. Nagyon puha masszát kapunk, ezért 30–60 percre a hűtőbe rakjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal gombócokat formázunk. Keveset teszünk egy tepsibe, mert nagyon szétterülnek a kekszek (egy sorba 3 darab a megfelelő). Előmelegített sütőben 175 fokon 10 percig sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert amikor kivesszük, még nagyon puhák, de ahogy kihűlnek, szépen megszilárdulnak. Amikor teljesen kihűltek, akkor levesszük a sütőlemezről.

A receptet és a fotót Nagy Andrea küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.