Írd be, mit keresel:

Gyerekjáték a @házi @jégkrém!

Jégkrémet elképesztően egyszerű házilag készíteni, akár a gyerekekre is rábízhatjuk, persze még jobb, ha közös program a házi fagyizó a konyhában. Változatos, finom, lehet egészséges és még egészségesebb, de akár egy kis bűnözés is belefér!

A jégkrémben az a jó, hogy nem kell hozzá fagyigép, nem kell főzni, elég összekeverni a hozzávalókat, beletölteni a formákba, és néhány óra múlva már kész is a hűsítő finomság. Még forma sem feltétlenül szükséges hozzá: ehhez is adunk tippet!

1. A legegyszerűbb megoldás, ha frissen préselt vagy 100%-os gyümölcslevet kis mézzel vagy természetes édesítővel elkeverünk, és ezt töltjük a formákba. Narancslé, ananászlé, baracklé is tökéletes.

Cookta - 2016.05.29.
Gyerekjáték a @házi @jégkrém!
Narancslé édesítve, felnőtteknek esetleg egy kis gyömbérrel felturbózva - fagyasztva fantasztikus jégkrém

Narancslé édesítve, felnőtteknek esetleg egy kis gyömbérrel felturbózva – fagyasztva fantasztikus jégkrém
Forrás:
iStock

2. Egy sűrűbb limonádé vagy édesebb jeges tea is kerülhet a formákba, néhány kis szelet citrussal – igazán hűsítő, frissítő desszert!

Forrás:
A sűrű limonádé citrusokkal lefagyasztva – friss és finom

3. Ha van friss gyümölcsünk, pépesítve, kis mézzel vagy természetes ízesítővel elkeverve mehet a formákba. Eper, málna, sárgabarack, őszibarack, dinnye, kivi, áfonya mind tökéletes jégrém-alapanyag!

Forrás:
Eper pürésítve, édesítve, átszűrve, fagyasztva – a legfinomabb natúr fagyi!

Édesíteni mindig muszáj, ugyanis fagyosan tompábban érezzük az ízeket – ergo erőteljesebb ízesítésre van szükség. A méz, a nyírfacukor, a rizsszirup, a juharszirup az egészségesebb változat, de egy kis cukrot, vaníliás cukrot is bevethetünk, még így is egészségesnek számít a desszertünk. Édesíthetünk beáztatott és pépesített datolyával, mazsolával is, ha az egészséges vonalat követjük.

4. Ha krémesebb fagyit szeretnénk, akkor a gyümölcspürét gazdagíthatjuk joghurttal, tejföllel, tejszínnel, mascarponéval is. Minél zsírosabb a tejtermék, annál krémesebb, selymesebb lesz a jégkrém.

Joghurttal, görög joghurttal krémesebb, tejszínnel és mascarponéval selymesen krémes a jégkrém

Joghurttal, görög joghurttal krémesebb, tejszínnel és mascarponéval selymesen krémes a jégkrém
Forrás:
iStock

5. Ha krémes, de vegán vagy egészséges jégrémet készítenénk, akkor eláruljuk: három igazán jó alap létezik. Ezek a banán, az avokádó és a kókusztej, mindhárom alapvetően semlegesebb ízű, pépesítve használhatjuk a tejtermékek helyett – hasonlóan ízesítve.

Forrás:
Az eperhez tökéletes a banán, az avokádó és a kókusztej is, ha krémes, de vegán jégkrémet szeretnénk

6. Nagyon mutatós, ha többféle gyümölcsöt feldarabolunk, majd citromos sziruppal töltjük a formákba. Színes, mutatós, frissítő!

Bodzás limonádéval még finomabb ez a mutatós jégkrém

Bodzás limonádéval még finomabb ez a mutatós jégkrém
Forrás:
iStock

7. Ha nincs jégkrémkészítő-formánk, vegyünk két szett mini tejes gyerekdesszertet – az elfogyasztás után tökéletes forma lesz jégkrémhez.

Joghurt, szeder és méz összemixelve, mini gyerek tejdesszert formában fagyasztva - jobb nem is kell!

Joghurt, szeder és méz összemixelve, mini gyerek tejdesszert formában fagyasztva – jobb nem is kell!
Forrás:
iStock

8. Ha nincs fapálcánk a jégkrémhez, műanyag kanalat is szúrhatunk a félig fagyott jégkrémbe.

9. Nem csak gyümölcsös jégkrém létezik: csokisan készíthetjük! Egészséges változathoz pépesített avokádó, kakaópor és édesítő keverékéből, a mascarpone-kakaó-cukor-vanília maga a mennyország!

A banán és a kakaó, illetve a banán és az olvasztott csoki kombója is mennyei!

A banán és a kakaó, illetve a banán és az olvasztott csoki kombója is mennyei!
Forrás:
iStock

10. A legkrémesebb, legfinomabb a vaníliás cukorral kikevert mascarpone, amibe egy kis gyümölcsöt forgatunk, így fagyasztjuk le. Ez nem diétás, de borzasztóan finom és nagyon mutatós!

Forrás:
iStock

Vaníliás mascarpone feketeribizlivel – de málnával, eperrel, szederrel is mennyei!

Minden, ami fagyi >>

Rázós fagyi fagyasztás nélkül >>

Egészséges fagyi 2 alapanyagból >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.