Írd be, mit keresel:

Mindenmentes, mégis finom csokis zabkeksz

Van, aki csak egészségesebben szeretne étkezni, másoknak komoly okai vannak arra, hogy egy-egy alapanyagtól mentesen válogassák meg az ételeket és recepteket. A hozzávalóknak kicsit utána kell járni, de érdemes, mert ugyanolyan finom lesz a végeredmény, mint egy hagyományos csokis keksz.

Bizony, bizony, ez az a keksz, amit bűntelenül lehet majszolni uzsonnára, tízóraira, de akár reggelire is tökéletes egy csésze teával, kávéval. Nem tartalmaz glutént, tejet, cukrot, szóját – sőt tojást sem! És ennek ellenére abbahagyhatatlan!

Cookta - 2016.05.30.
Mindenmentes, mégis finom csokis zabkeksz

Forrás:
Putóczki Gáborné

Mindenmentes zabpelyhes csokis keksz

Hozzávalók:

  • 10 dkg mézpótló (cukorbetegek részére)
  • 15 dkg margarin (Liga – tejmentes)
  • 10 dkg jó minőségű (diabetikus) étcsoki
  • 10 dkg zabpehely (GM)
  • 15 dkg zabpehelyliszt (GM)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 175 °C-ra. A zabpehelylisztet elkeverem a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A margarint, a mézpótlót és a csokoládét megolvasztom gőz fölött, összekeverem a száraz alapanyagokkal, majd fél órát pihentetem a hűtőben.

A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálok, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és egy villa segítségével lelapítom. Előmelegített sütőben 175 °C-on 10–15 perc alatt megsütöm.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.