Van, aki csak egészségesebben szeretne étkezni, másoknak komoly okai vannak arra, hogy egy-egy alapanyagtól mentesen válogassák meg az ételeket és recepteket. A hozzávalóknak kicsit utána kell járni, de érdemes, mert ugyanolyan finom lesz a végeredmény, mint egy hagyományos csokis keksz.
Bizony, bizony, ez az a keksz, amit bűntelenül lehet majszolni uzsonnára, tízóraira, de akár reggelire is tökéletes egy csésze teával, kávéval. Nem tartalmaz glutént, tejet, cukrot, szóját – sőt tojást sem! És ennek ellenére abbahagyhatatlan!
Mindenmentes zabpelyhes csokis keksz
Hozzávalók:
Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 175 °C-ra. A zabpehelylisztet elkeverem a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A margarint, a mézpótlót és a csokoládét megolvasztom gőz fölött, összekeverem a száraz alapanyagokkal, majd fél órát pihentetem a hűtőben.
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálok, sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és egy villa segítségével lelapítom. Előmelegített sütőben 175 °C-on 10–15 perc alatt megsütöm.
A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>