Írd be, mit keresel:

Csokis-kókuszos piramissüti – de kölesből

Eredendően kekszes-kakaós masszával készül ez a sütés nélküli retró csemege, aminek a formája adja a különlegességét. A kekszet itt főtt köles helyettesíti, ami sokkal egészségesebb – és a köles remekül átveszi az ízeket.

A speciális formára mindenképpen szükség van a süti elkészítéséhez, de a legtöbb kamrában akad is ilyen piramis vagy méhkas alakú forma. Ha nem, akkor több méretben és formában is beszerezhető, akár interneten megrendelhető.

Cookta - 2016.05.31.
Csokis-kókuszos piramissüti – de kölesből

Forrás:
Putóczki Gáborné

Reform kölespiramis

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg köles (1 db főzőtasakos)
  • cukor ízlés szerint
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg kókuszreszelék vagy darált dió

A forgatáshoz:

  • kókuszreszelék

A krémhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • kevés tej

Valamint:

  • keksz a talpakhoz

Elkészítés: A kölest a tasakon lévő előírás szerint, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a vízből kiemelve kihűtjük.

A krémhez a lágy vajat, a porcukrot, a kakaóport összkeverjük, ha szükséges, egy kis tejet adunk hozzá.

A kölest tálba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, a kókuszreszeléket vagy darált diót, ízlés szerint cukrot vagy édesítőt, összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk, megforgatjuk kókuszreszelékben, és belenyomkodjuk a piramiskészítőbe, a mélyedéseket a krémmel megtöltjük, végül egy-egy keksszel lezárjuk.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.