A torta mindig ünnepi, a csokitortánál ez pedig többszörösen igaz. Ha valóban ünnepre készítjük, nemcsak a belbecsre, hanem a külcsínre is érdemes odafigyelni, hogy igazán mutatós, ünnepi legyen. A dekorálás nem mindig egyszerű, de ostyarudakkal, marcipánvirágokkal, akár gyümölcsökkel is szépséges díszítést készíthetünk.
„Ez az első tortám, a barátnőm édesanyjának születésnapjára készítettem. Sikerült örömet szereznem vele! Az oldalát körberaktam ostyarúddal, apró kis virágokkal és a maradék krémmel díszítettem, majd egy kis szalaggal körbekötöttem.”
Csokitorta
Hozzávalók:
A sárga piskótához:
A barna piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítés: A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és utána a vizet. Fakanállal óvatosan hozzáadjuk a fehérjét, figyelve arra, hogy ne törjük össze. Kikent, lisztezett, közepes méretű tortaformába simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A barna piskóta ugyanígy készül, a kakaóport a liszttel együtt tesszük bele a tésztába.
Míg hűlnek a piskóták, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és egy kis tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felmelegítjük, belekeverjük a pudingot, és folyamatos keverés mellett megfőzzük a pudingot. Mikor már jó sűrű, lehúzzuk a tűzről, kihűtjük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a lágy margarint.
A piskótákat 3-3 lapba vágjuk, és a piskótalapokat váltogatva megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel a torta oldalát és a tetejét is bevonjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A torta tetejére csokit olvasztunk kevés étolajjal gőz felett, így szép fényes lesz. Még langyosan a tortára öntjük, elsimítjuk.
Az oldalát körberaktam ostyarúddal, apró kis virágokkal és a maradék krémmel díszítettem.
A receptet és a fotót Dobai Kitti küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>