Írd be, mit keresel:

Ünnepi csokitorta – kezdők is kipróbálhatják!

A torta mindig ünnepi, a csokitortánál ez pedig többszörösen igaz. Ha valóban ünnepre készítjük, nemcsak a belbecsre, hanem a külcsínre is érdemes odafigyelni, hogy igazán mutatós, ünnepi legyen. A dekorálás nem mindig egyszerű, de ostyarudakkal, marcipánvirágokkal, akár gyümölcsökkel is szépséges díszítést készíthetünk.

„Ez az első tortám, a barátnőm édesanyjának születésnapjára készítettem. Sikerült örömet szereznem vele! Az oldalát körberaktam ostyarúddal, apró kis virágokkal és a maradék krémmel díszítettem, majd egy kis szalaggal körbekötöttem.”

Cookta - 2016.05.31.
Ünnepi csokitorta – kezdők is kipróbálhatják!

Forrás:
Dobai Kitti

Csokitorta

Hozzávalók:

A sárga piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A barna piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 10 evőkanál cukor
  • 25-30 dkg margarin

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés: A sárga piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és utána a vizet. Fakanállal óvatosan hozzáadjuk a fehérjét, figyelve arra, hogy ne törjük össze. Kikent, lisztezett, közepes méretű tortaformába simítjuk, és előmelegített 170 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

A barna piskóta ugyanígy készül, a kakaóport a liszttel együtt tesszük bele a tésztába.

Míg hűlnek a piskóták, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és egy kis tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felmelegítjük, belekeverjük a pudingot, és folyamatos keverés mellett megfőzzük a pudingot. Mikor már jó sűrű, lehúzzuk a tűzről, kihűtjük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a lágy margarint.

A piskótákat 3-3 lapba vágjuk, és a piskótalapokat váltogatva megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel a torta oldalát és a tetejét is bevonjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A torta tetejére csokit olvasztunk kevés étolajjal gőz felett, így szép fényes lesz. Még langyosan a tortára öntjük, elsimítjuk.

Az oldalát körberaktam ostyarúddal, apró kis virágokkal és a maradék krémmel díszítettem.

A receptet és a fotót Dobai Kitti küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.