Írd be, mit keresel:

Babapiskótával töltött ostya – krémes finomság sütés nélkül

Egyszerűen összeállítható mutatós finomság: két ostyalap között lapuló sziruppal átitatott piskóták kakaós krémmel körbevéve. A sütemény legnagyobb nehézsége, hogy egy éjszakányit, de legalább néhány órát várnunk kell, mielőtt megkóstolhatnánk!

„Nagymamám nagyon szeretett és tudott sütni, sok bevált régi recept mellett gyakran sütött újdonságokat is. Amikor épp nem sütött, olvasgatta és megjelölte, hogy melyik süti lesz a következő, meg a következő... Ami bevált, kommentálta a könyvekben, vagy javított ezt-azt rajta... Aztán amikor már nem tudott sütni, nekem adta a sütis és szakácskönyveket. Ez a süti is a kipróbálásra váró sütik listáján volt! Ő csak úgy elolvasás alapján is tudta, hogy finom lehet. Bár már nincs lehetőség rá, hogy megkóstolhassa... De biztosan 'látta', hogy elkészült...”

Cookta - 2016.06.01.
Babapiskótával töltött ostya – krémes finomság sütés nélkül

Forrás:
Putóczki Gáborné

Babapiskótával töltött ostya

Hozzávalók:

2 db ostyalap
40 dkg babapiskóta
2 db tojás
25 dkg vaj
3 dkg kakaópor
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

A sziruphoz:

2,5 dl víz
10 dkg cukor
1/2 dl rum vagy aroma

A mázhoz:

5 dkg kakaópor
3 dkg vaj
7 evőkanál víz
15 db kockacukor

Elkészítés: Először a szirupot készítjük el: a vizet és a cukrot rövid ideig forraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot.

A krémhez a 2 tojássárgáját, a vajat, a kakaóport és a 25 dkg porcukrot alaposan kikeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliás cukorral, majd könnyedén beleforgatjuk a kakaós krémbe.

Tálcára tesszük az egyik ostyalapot, vékonyan megkenjük a krémmel, és hosszában kirakjuk a szirupban megmártott babapiskótával. A piskótákat megkenjük krémmel (vékonyan), majd újabb sor piskóta jön, de nem hosszában, hanem keresztben. Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy ismét hosszában kerülnek rá a piskóták, majd a maradék krém és az ostyalap következik.

Kakaómázzal vonjuk be, amihez a kakaóport a vajjal kikeverjük, a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, a kakaós vajjal elkeverjük. Másnap (ha kibírjuk addig) forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.