Írd be, mit keresel:

Crème brulée – egyszerű, gyors és szuper recept videóval

Bevallom őszintén, hogy évek óta szerettem volna igazi crème brulée-t készíteni, de mindig úgy éreztem, hogy ez valami elképesztően bonyolult luxusdesszert, és biztos van benne valami különleges titok. Nos, elárulhatom, hogy hihetetlenül egyszerű és főleg gyors.

Cookta - 2016.06.01.
Crème brulée – egyszerű, gyors és szuper recept videóval

A titok pedig – legalábbis az én verziómban – az, hogy zárható lekvárosüvegben készül, a főzővizet pedig 80 fok közelében tartom. Így a végeredmény egy selymes, jó tartású rezgő krém lesz. És ha már itt a bodzaszezon, akkor miért ne lehetne megbolondítani egy kis bodzavirággal? 🙂

Szerintem csodás kombináció. Mindenképp próbáljátok ki! Az alábbi videóban láthatjátok a készítési folyamatot, alatta pedig jön a részletes recept.

Objektum doboz

Bodzás crème brulée

Hozzávalók:

  • 6 dkg kristálycukor
  • 7 db tojássárga
  • 2 marék bodzavirág
  • 4 dl tejszín
  • csipet só
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • kristálycukor a tetejére

Elkészítés: A kristálycukrot és a tojássárgákat elkeverem. A bodzavirágot a tejszínbe áztatom, felforralom, majd leszűröm. Szakaszosan, folyamatos keverés mellett a cukros tojáshoz keverem, egy csipet sót és a vaníliarúd kikapart magjait is hozzáadom, elkeverem. Egy kicsit pihentetem, hogy ülepedjen, sűrűsödjön, majd zárható, kisebb dzsemes üvegbe töltöm. Finoman lezárom, de úgy, hogy a gőz azért távozhasson belőle, vagyis nem húzom rá erősen.

Lábasban vizet melegítek, belehelyezem az üvegeket, és 80 fokon 60 percig főzöm. Ezután azonnal jeges vízbe teszem, és hagyom kihűlni.

A tetejét kristálycukorral megszórom, és karamellizáló vagy flambírozó pisztollyal karamellizálom. Mivel a krém hideg, a karamell azonnal visszadermed, és ropogós réteget képez a tetején.

Mennyei, próbáljátok ki!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.