Az örök klasszikus és igazi retró csokiszalámi, pöttyöske vagy majomkenyér mindannyiunk gyerekkori kedvence volt. Ez a kókuszkrémes változat tovább tökéletesíti a sütés nélkül készülő remek desszertet!
Aki gyors, kiadós és egyszerűen elkészíthető édességre vágyik, annak tökéletes ez a csokis-kekszes finomság, ha pedig a kókuszért is odavan, 10 perc plusz munkával isteni kókuszos réteget is készíthet rá. „Imádjuk a kókuszos sütiket, azon belül is főleg azokat, amelyeket nem kell sütögetni – mint például ezt! Mutatós, finom süti, ajánlom kipróbálásra!”
Kókuszkrémbe töltött majomkenyér őzgerincben
Hozzávalók:
A kókuszos részhez:
A kakaós részhez:
Elkészítés: Először a kókuszos részt készítem el: a tejet felforralom a cukorral, majd kevés tejet elveszek, és a liszttel csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a forró tejhez. Leveszem a tűzről, beleteszem a vaníliás cukrot, majd tovább hűtöm. Kevés tejet elveszek, feloldom benne a zselatint, és ezt is a tejhez öntöm, végül beleforgatom a kókuszreszeléket.
Kibélelek egy őzgerincformát frissentartó fóliával úgy, hogy jócskán maradjon kilógó rész is. Belenyomkodom a kókuszos masszát úgy, hogy a forma oldalára is jusson mindenhol, valamint hagyok belőle a tetejére is.
Ezután elkészítem a kakaós kekszet: a keksz felét apróra tördelem, a másik felét ledarálom. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a vajat egy edénybe teszem, és 5 perc alatt összefőzöm, végül hozzáöntöm a rumot. Ezután alaposan elkeverem a kétféle keksszel.
A masszát belenyomkodom a formába, a kókuszos részbe, a félretett kókuszos masszával lezárom a tetejét. Hűtőbe teszem pár órára, majd a kilógó fóliát megfogva kiemelem a formából, és tálcára rakom.
Szeletelve tálalom.
A receptet és a fotót Körtvélyessy Andrea küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>