A caprese egy olasz saláta, ami rendszerint szeletelt mozzarellát, paradicsomot, bazsalikomot, olívaolajat és balzsamecetet rejt. Nyáron igazán élvezetes fogás, ahogyan a legtöbb gyümölcs is nyáron élvezhető csak igazán. Akkor miért is ne lehetne újragondolni ezt a salátát, és házasítani a capresét gyümölcsökkel?
Ebből a fúzióból könnyű nyári ebédet, vacsorát vagy előételt varázsolhatunk majd. Mindössze annyi a dolgunk, hogy a paradicsomot lecseréljük a kedvenc szezonális gyümölcseinkre!
Epres-nektarinos caprese
Rétegezzük a szeletelt epret, barackot és mozzarellát, majd szórjunk rá friss bazsalikomleveleket, és adjunk hozzá egy löttyintésnyi balzsamecetet.
Cseresznyés-sárgadinnyés caprese
Kockázzuk fel a dinnyét és a mozzarellát, magozzuk ki a cseresznyét, keverjük össze őket, majd a tetejére jöhet a szokásos bazsalikom és balzsamecet.
Görögdinnyés caprese
Vágjunk négyzeteket a dinnyéből, majd rétegezzük szeletelt mozzarellával és bazsalikommal, végül locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel.
(Via: delish)