A tejszínes-vajas csokikrémmel töltött piskótatorta mindig biztos siker, de ha ötletesen dekoráljuk, emlékezetessé és feledhetetlenné tehet egy ünnepet, legyen az születésnap vagy más alkalom. A bűvöskocka-torta épp ilyen!
Elkészítése nem bonyolult, bár hosszadalmas. Három piskótára is szükség lesz hozzá, hogy a megfelelő kocka formát megkaphassuk, és a krémnek is jó, ha pihen egy éjszakát, mégis a „legpepecsebb” a dekorálás – de hát ez ennek a mutatós tortának a lényege! „Elkészítését csak erős idegzetűeknek ajánlom! :D Ami biztos: ha elkészül, hatalmas sikere lesz :)”
Bűvöskocka-torta
Hozzávalók:
A 3×4 tojásos piskótához:
A csokikrémhez:
Valamint:
Elkészítés: A 3 piskótát külön-külön elkészítjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a liszttel felváltva a cukros sárgába forgatjuk. Kikent, lisztezett négyzetes tepsiben megsütjük. Majd négy részbe vágjuk mindegyiket, oldalait lemérjük, hogy egyformák legyenek.
A csokikrémhez a tejszínt a cukorral szálpróbáig főzzük. Ekkor keverjük benne simára a kakaóport és a vaníliarúd kikapart magjait, végül elkeverjük benne a vajat. Felhasználás előtt egy éjszakát hűtőben pihentjük. Másnap robotgéppel kihabosítjuk.
A mini piskótatortákat ezzel a krémmel töltjük meg, és pár órára hűtőbe tesszük.
Végül jön a burkolás marcipánnal vagy fondant-nal, kb. fél kilóra lesz szükség, valamint ételszínezékre.
Először mindhárom tortácskát fekete marcipánnal burkoljuk, majd egymás tetejére helyezzük, kissé elforgatva. 6 különböző színű marcipánra lesz szükség a kis négyzetekhez, egy oldalra 9 kell, érdemes sablont készíteni, és kezdődhet a móka… Figyeljünk, hogy a középső négyzet mindig másmilyen színű legyen… Fontos! A meleget nem bírja sem a torta, sem a marcipán… A marcipán négyzeteket vízbe mártott ecsettel ragasztjuk.
A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>