Írd be, mit keresel:

A csokitorta, ami bűvös kockának képzeli magát

A tejszínes-vajas csokikrémmel töltött piskótatorta mindig biztos siker, de ha ötletesen dekoráljuk, emlékezetessé és feledhetetlenné tehet egy ünnepet, legyen az születésnap vagy más alkalom. A bűvöskocka-torta épp ilyen!

Elkészítése nem bonyolult, bár hosszadalmas. Három piskótára is szükség lesz hozzá, hogy a megfelelő kocka formát megkaphassuk, és a krémnek is jó, ha pihen egy éjszakát, mégis a „legpepecsebb” a dekorálás – de hát ez ennek a mutatós tortának a lényege! „Elkészítését csak erős idegzetűeknek ajánlom! :D Ami biztos: ha elkészül, hatalmas sikere lesz :)”

Cookta - 2016.06.03.
A csokitorta, ami bűvös kockának képzeli magát

Forrás:
Putóczki Gáborné

Bűvöskocka-torta

Hozzávalók:

A 3×4 tojásos piskótához:

  • 3×4 tojás
  • 3×4 evőkanál cukor
  • 3×4 evőkanál liszt

A csokikrémhez:

  • 32 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 16 dkg kakaópor
  • 2,8 dl tejszín
  • 40 dkg vaj

Valamint:

  • 50 dkg marcipán vagy fondant a bevonathoz
  • ételszínezék

Elkészítés: A 3 piskótát külön-külön elkészítjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a liszttel felváltva a cukros sárgába forgatjuk. Kikent, lisztezett négyzetes tepsiben megsütjük. Majd négy részbe vágjuk mindegyiket, oldalait lemérjük, hogy egyformák legyenek.

A csokikrémhez a tejszínt a cukorral szálpróbáig főzzük. Ekkor keverjük benne simára a kakaóport és a vaníliarúd kikapart magjait, végül elkeverjük benne a vajat. Felhasználás előtt egy éjszakát hűtőben pihentjük. Másnap robotgéppel kihabosítjuk.

A mini piskótatortákat ezzel a krémmel töltjük meg, és pár órára hűtőbe tesszük.

Végül jön a burkolás marcipánnal vagy fondant-nal, kb. fél kilóra lesz szükség, valamint ételszínezékre.

Először mindhárom tortácskát fekete marcipánnal burkoljuk, majd egymás tetejére helyezzük, kissé elforgatva. 6 különböző színű marcipánra lesz szükség a kis négyzetekhez, egy oldalra 9 kell, érdemes sablont készíteni, és kezdődhet a móka… Figyeljünk, hogy a középső négyzet mindig másmilyen színű legyen… Fontos! A meleget nem bírja sem a torta, sem a marcipán… A marcipán négyzeteket vízbe mártott ecsettel ragasztjuk.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.