Puha, kissé pufók, sütőporos palacsintákkal rétegezett csoda ez a torta! Édes mascarpone és mogyorókrém lapul a rétegek között, a tetején tejszínhab és olvasztott csoki. Egyszerűen elkészíthető, ellenállhatatlan finomság!
„A palacsintát szerintem mindenki szereti, legalábbis nálunk nagy kedvenc. A kisült palacsintákat pedig ízlés szerint tölthetjük meg. Nálunk nagy kedvenc a túrós, lekváros, fahéjas, de a krémes-habos palacsintatortának van a legnagyobb sikere. Az egyszerű palacsintából így nemcsak mutatós, de akár az ünnepi asztalon feltálalt desszertet is készíthetünk.”
Mascarponés-mogyorókrémes palacsintatorta
Hozzávalók:
A palacsintához:
A töltelékhez:
Elkészítés: A palacsintához az egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverjük simára, sűrűbb palacsintatésztát fogunk kapni.
A palacsintasütőt kenjük ki egy kevés olajjal, majd tegyünk bele egy nagyobb merőkanállal a tésztából. A palacsinták mindkét oldalát kisebb lángon süssük szép pirosra.
A töltelékhez a mascarponét keverjük alaposan össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mogyorókrémmel. A habtejszínt verjük fel kemény habbá.
Helyezzünk a tányérra egy palacsintát, majd ízlés szerint kenjük meg a mascarponés-mogyorókrémmel. Ezután helyezzünk rá a következő palacsintát, majd kenjük meg a felvert tejszínhabbal. Addig ismételjük, míg az utolsó palacsinta a tetejére nem kerül. A maradék mogyorókrémet, keverjük össze egy kevés tejszínhabbal, majd azzal kenjük meg a palacsintatorta tetejét.
A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd kevergetve hűtsük ki. Ezután ízlés szerint csorgassuk a torta tetejére.
Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Én az elkészült palacsintatortát betettem a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen a töltelék, így könnyebben tudtam szeletelni.
A receptet és a fotót Kard Sándorné küldte. Köszönjük!
Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>