A pizza alapja kelt tészta, amiből nem csak sós ételek – kifli, lángos, pompos – készülhetnek, hanem édességként is remekelnek. Csak a név furcsa, de az étel remek! Videón is mutatjuk, milyen egyszerű és nagyszerű!
Aranygaluska, pite és kalács – mind kelt tésztából készül, hogy a buktát már ne is említsük. Miért ne süthetnénk a pizzatésztából is gyümölcsös lepényt? A tésztát magunk is elkészíthetjük, de készen is vásárolhatunk a hűtőpultból, egészen jó minőségűeket találunk már, így pikk-pakk elkészül a gyümölcsös lepény, alias gyümölcsös pizza!
Recept és variációs tippek a videó alatt!
Gyümölcsös pizza vagy édes kelt lepény friss gyümölcsökkel
Hozzávalók:
Elkészítés: A pizzatésztát vékonyra kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, kristálycukorral egyenletesen megszórjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben pirosra, ropogósra sütjük. Közben ízlésünk és a szezon kínálata szerinti gyümölcsöket készítünk elő, megtisztítjuk, ha kell, megmossuk, felszeleteljük, majd a kelt tésztán karamellizálódott cukorrétegre tesszük.
Variációk:
– megkenhetjük nutellával vagy olvasztott csokival is a kisült kelt tésztát
– egy kevés vaníliás cukorral elkevert mascarpone-réteg is kerülhet a gyümölcsök alá
– túrókrémmel, friss gyümölcsraguval is megpakolhatjuk a lepényként kisütött kelt tésztát