Írd be, mit keresel:

@Pizza @gyümölcsösen: nem csak a gyerekek kedvence!

A pizza alapja kelt tészta, amiből nem csak sós ételek – kifli, lángos, pompos – készülhetnek, hanem édességként is remekelnek. Csak a név furcsa, de az étel remek! Videón is mutatjuk, milyen egyszerű és nagyszerű!

Aranygaluska, pite és kalács – mind kelt tésztából készül, hogy a buktát már ne is említsük. Miért ne süthetnénk a pizzatésztából is gyümölcsös lepényt? A tésztát magunk is elkészíthetjük, de készen is vásárolhatunk a hűtőpultból, egészen jó minőségűeket találunk már, így pikk-pakk elkészül a gyümölcsös lepény, alias gyümölcsös pizza!

Recept és variációs tippek a videó alatt!

Cookta - 2016.06.06.
@Pizza @gyümölcsösen: nem csak a gyerekek kedvence!

Gyümölcsös pizza vagy édes kelt lepény friss gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 1 adag kelt tészta vagy bolti pizzatészta
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • friss gyümölcs ízlés szerint

Elkészítés: A pizzatésztát vékonyra kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, kristálycukorral egyenletesen megszórjuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben pirosra, ropogósra sütjük. Közben ízlésünk és a szezon kínálata szerinti gyümölcsöket készítünk elő, megtisztítjuk, ha kell, megmossuk, felszeleteljük, majd a kelt tésztán karamellizálódott cukorrétegre tesszük.

Variációk:

– megkenhetjük nutellával vagy olvasztott csokival is a kisült kelt tésztát

– egy kevés vaníliás cukorral elkevert mascarpone-réteg is kerülhet a gyümölcsök alá

– túrókrémmel, friss gyümölcsraguval is megpakolhatjuk a lepényként kisütött kelt tésztát

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.