Írd be, mit keresel:

Ha utálunk mosogatni, ezt a három trükköt érdemes betartani

Nem tagadjuk, hogy szinte semmit nem utálunk jobban a mosogatásnál – erről többször is olvashattatok már itt a Cooktán. Ha ti is ezt a tábort erősítitek – és még nem rendelkeztek mosogatógéppel –, a Popsugar ad néhány egyszerű tippet, amivel megkönnyíthetjük az életünket.

Tartsunk tisztán mindent – azonnal!

Ez persze elég nyilvánvalóan hangzik, mégis legtöbbször elmismásoljuk.

  • Ha van egy kóstolókanalunk, használat után azonnal öblítsük el.

  • A vágódeszkát ne hagyjuk a mosogatóban, hogy rászáradjon az étel – sőt, amúgy se tegyük a mosogatóba soha, hiszen tönkremehet tőle a deszkánk –, töröljük át a felületét mosogatószivaccsal és egy kevés mosószerrel, töröljük szárazra, majd kenjük be olajjal.

Cookta - 2016.06.10.
Ha utálunk mosogatni, ezt a három trükköt érdemes betartani
Stroganoff-marha-recept

Stroganoff-marha-recept
  • Soha ne hagyjunk ételmaradékot az edényben, tányérban, amikor a mosogatóba tesszük, mert ezzel csak a mosogatót is bepiszkoljuk. Ha nem esszük már meg az utolsó falatokat, szabaduljunk meg tőlük azonnal. Ez igaz a morzsás tányérokra is.

Főzzünk egyedényes ételeket!

  • Nemcsak a gázt vagy villanyt, a mosogatást spóroljuk meg vele, de időt és energiát is. „Áldott legyen a neve annak, aki ezeket az ételeket feltalálta!” Ha nincs időnk elmosogatni – miután kiürült az edény –, áztassuk be éjszakára, reggel sokkal könnyebb dolgunk lesz vele.
  • Soha ne hagyjuk tornyosulni az edényeket a mosogatóban. Minél tovább hagyjuk, annál rosszabb lesz nekiállni, és annál nehezebb lesz elmosni a csetreszeket, ha már rájuk száradt az étel, mert mint tudjuk…: „Ma még örömmel, holnap körömmel.”

Nem világmegváltó tippek, de őszintén… Ti mindig betartjátok őket?

(Fotó: flickr – NatalieMaynor)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.