Írd be, mit keresel:

Hideg, krémes csoda: @epres-tejfölös @alagút

Lassan leérnek az eperbokrok, eltűnik a piacokról, a zöldségesek kínálatából ez a csodás piros, édes gyümölcs. Épp ezért érdemes kihasználni az időt, amíg még kapható, például ehhez a mutatós, egyszerű, csodásan finom desszerthez.

Nagyon szeretem az epret magában is, de szívesen teszem süteménybe, tortakrémekbe, vagy éppen készítek egy finom, sütés nélküli desszertet – mint amilyen ez is. A cukros-vaníliás-tejfölös eper a maga egyszerűségével eddig is az egyik kedvencünk volt, csak összekevertem, és már kanalazhattuk is. Most az alapreceptet kicsit továbbgondolva készült el ez a desszert. Ugyan egy kicsivel több időt vesz igénybe ennek a szintén tejfölös-epres alagútnak az elkészítése (pontosabban a kivárása), de állítom, megéri, mert nagyon finom, és látványra is igencsak mutatós.

Cookta - 2016.06.12.
Hideg, krémes csoda: @epres-tejfölös @alagút

Forrás:
Kard Éva

Epres-tejfölös alagút

Hozzávalók egy 25 x 10 x 7 cm-es formához:

  • 5 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • 1,2 dkg porzselatin
  • 8 db babapiskóta
  • 30 dkg eper

Elkészítés: Az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd pár darabot tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig vágjuk fel apró darabokra.

A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára.

A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, míg a zselatin teljesen fel nem oldódik és langyosra nem hűl. Ezután öntsük hozzá a tejfölös keverékhez, és keverjük alaposan össze. Végül tegyük bele a feldarabolt epret, majd óvatosan, hogy az eper ne törjön, forgassuk össze.

A sütőformát béleljük ki fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd öntsük bele a tejfölös-epres keveréket, ezután rakjuk ki a tetejét a babapiskótával, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.

Helyezzük be a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd fordítsuk rá egy tálcára, hogy a babapiskóta kerüljön alulra.

Forrás:
Kard Éva

Ezután a félretett eperszemekkel ízlés szerint díszítsük, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.