Írd be, mit keresel:

@Villámgyors @eperkrém, a selymes-krémes finomság

Nagyon könnyű és krémes finomság a tejszínes eperkrém, gyakorlatilag abbahagyhatatlan. Viszont tíz perc alatt elkészül – ráadásul elronthatatlan.

Egy gyors édesség különös kincs, hiszen nincs mindig idő és lehetőség bonyolultabb és időigényes desszertek készítésére. A tejszíntől könnyű, habos, a tejföltől selymes, az epertől friss, még egy tartalmasabb hétvégi ebéd után sem telít el – de ez azért becsapós, mert se a tejföl, se a tejszín nem tartozik a sovány tejtermékek közé.

Cookta - 2016.06.13.
@Villámgyors @eperkrém, a selymes-krémes finomság

Forrás:
iStock

Önmagában is tökéletes, de rétegezhetjük poharakba vagy tálkákba egy kis tört piskótával és egy kis plusz tejszínhabbal, így már látványos pohárdesszert, de ha zselatin is kerül bele, és van elég ideje a dermedésre, tehetjük olyan formába, amiből kiboríthatjuk, így elegánsabb desszert is lehet.

Tejszínes eperkrém

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 8-10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín

Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd apró kockákra vágjuk, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a cukrot és a vaníliás cukrot, valamint a tejfölt, és összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, összeforgatjuk a tejfölös eperrel. Néhány órára érdemes hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek, de akár azonnal is fogyasztható.

Forrás:
iStock

Édesszájúaknak ajánljuk

15 blogger több mint 60 gyors és különleges édességet gyűjtött össze ebben a könyvben, sütiket és sütés nélküli finomságokat, melyek jól használhatók rohanós hétköznapokon, de akár piros betűs ünnepeken is. Finom kekszek kirándulásokra vagy egy forró tea mellé reggelire. Isteni poharas desszertek, gyorsan összeállítható kevert sütik egy hétvégi ebéd végére.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.