Nagyon könnyű és krémes finomság a tejszínes eperkrém, gyakorlatilag abbahagyhatatlan. Viszont tíz perc alatt elkészül – ráadásul elronthatatlan.
Egy gyors édesség különös kincs, hiszen nincs mindig idő és lehetőség bonyolultabb és időigényes desszertek készítésére. A tejszíntől könnyű, habos, a tejföltől selymes, az epertől friss, még egy tartalmasabb hétvégi ebéd után sem telít el – de ez azért becsapós, mert se a tejföl, se a tejszín nem tartozik a sovány tejtermékek közé.
Önmagában is tökéletes, de rétegezhetjük poharakba vagy tálkákba egy kis tört piskótával és egy kis plusz tejszínhabbal, így már látványos pohárdesszert, de ha zselatin is kerül bele, és van elég ideje a dermedésre, tehetjük olyan formába, amiből kiboríthatjuk, így elegánsabb desszert is lehet.
Tejszínes eperkrém
Hozzávalók:
Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd apró kockákra vágjuk, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a cukrot és a vaníliás cukrot, valamint a tejfölt, és összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, összeforgatjuk a tejfölös eperrel. Néhány órára érdemes hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek, de akár azonnal is fogyasztható.
Édesszájúaknak ajánljuk
15 blogger több mint 60 gyors és különleges édességet gyűjtött össze ebben a könyvben, sütiket és sütés nélküli finomságokat, melyek jól használhatók rohanós hétköznapokon, de akár piros betűs ünnepeken is. Finom kekszek kirándulásokra vagy egy forró tea mellé reggelire. Isteni poharas desszertek, gyorsan összeállítható kevert sütik egy hétvégi ebéd végére.