Írd be, mit keresel:

Új szuperszörp pofonegyszerűen – hársfavirágból

Bódítóan illatoznak a hársfák, öröm alattuk sétálni a kora nyárban. Vigyünk haza belőle néhány maroknyit, és készítsünk belőle különféle italokat: nemcsak isteni finom, de nagyon egészséges is.

Cookta - 2016.06.14.
Új szuperszörp pofonegyszerűen – hársfavirágból

Az egyik legnépszerűbb gyógynövény a hársfavirág, számtalan jótékony hatással bír: köhögéscsillapító, gyulladáscsökkentő, így influenza, megfázás esetén a belőle főzött tea segíthet, de gyomorerősítő, görcsoldó, feszültségoldó, nyugtató hatása is ismert. A leszedett virágot szellős helyen, kiterítve egyszerűen csak meg kell szárítani, majd ha teljesen száraz, jól záródó üvegbe, dobozba tenni.

Forrás:
iStock

Teakészítéskor nem főzzük, hanem csak leforrázzuk és állni hagyjuk. Tea a friss virágból is forrázható – egy kis mézzel és citrommal ízesítve melegen és hidegen is tökéletes. Lefekvés előtt forrón, nyugtató hatása miatt, érdemes elkortyolni, de jól behűtve frissítő jegesteaként is fogyaszthatjuk meleg napokon. A szárított vagy friss virágot leforrázva tehetjük a fürdővizünkbe is: tisztítja és nyugtatja a bőrt, sűrűbb főzetét arclemosóként is használhatjuk.

A friss virágból – a bodzaszörp mintájára – készíthetünk illatos szirupot is, ami vízzel hígítva a nyár kedvenc hűsítő itala lehet. A virág minden jótékony hatása megmarad a szörpben, így nemcsak isteni finom, de egészséges italt készítünk – pofonegyszerűen. A nyílásban lévő virágokat kell ehhez összegyűjtenünk, mégpedig csak száraz virágokat, eső után inkább várjuk meg, míg felmelegszik az idő, és leszárad a nedvesség a virágokról.

Recept

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.