Akár reggelire, akár vacsorára, vendégvárónak vagy mártogatósnak is nagyon jó a tonhalkrém, amivel változatosan bővíthetjük szendvicskrém-repertoárunkat. Villámgyors és pofonegyszerű, ráadésul még pénztárcabarát is!
Ha van egy konzerv tonhal a kamrapolcon, rengeteg módon készíthetünk belőle krémes kencét a szendvicsünkhöz. Mi krémesen szeretjük, ezért majonézzel és tejföllel keverjük ki, de lehet vajjal vagy mascarponével is dolgozni, ha pedig valaki diétázik, használjon joghurtot hozzá, és hagyja el a citromot, nehogy túl savanykás legyen.
Ha vendégvárónak vagy vacsorára készítjük, tehetünk bele finomra vágott vöröshagymát vagy újhagymát, ha reggelire, akkor talán hagyjuk el… 🙂 Gazdagíthatjuk finomra vágott kapribogyóval, olívabogyóval, aszalt paradicsommal, így mediterrán hangulatot kap, de kakukkfűvel, bazsalikommal is megbolondíthatjuk.
Majonézes tonhalkrém
Hozzávalók:
Elkészítés: A tonhalról leöntjük az olajat, tálba tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, villával összetörjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a mustárt, a majonézt és a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, és alaposan összekeverjük.
Érdemes egy kis időre hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Pirítóssal vagy épp friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával, de akár uborkával is kínálhatjuk.
Ha szívesen kipróbálnátok más szendvicskrémeket, ezeket ajánljuk:
Vegán szendvicskrém napraforgómagból >>
Vegán „pecsenyezsír” és „tepertőkrém” >>