Írd be, mit keresel:

Majonézes tonhalkrém, a mindig jó kence

Akár reggelire, akár vacsorára, vendégvárónak vagy mártogatósnak is nagyon jó a tonhalkrém, amivel változatosan bővíthetjük szendvicskrém-repertoárunkat. Villámgyors és pofonegyszerű, ráadésul még pénztárcabarát is!

Cookta - 2016.06.20.
Majonézes tonhalkrém, a mindig jó kence

Ha van egy konzerv tonhal a kamrapolcon, rengeteg módon készíthetünk belőle krémes kencét a szendvicsünkhöz. Mi krémesen szeretjük, ezért majonézzel és tejföllel keverjük ki, de lehet vajjal vagy mascarponével is dolgozni, ha pedig valaki diétázik, használjon joghurtot hozzá, és hagyja el a citromot, nehogy túl savanykás legyen.

Ha vendégvárónak vagy vacsorára készítjük, tehetünk bele finomra vágott vöröshagymát vagy újhagymát, ha reggelire, akkor talán hagyjuk el… 🙂 Gazdagíthatjuk finomra vágott kapribogyóval, olívabogyóval, aszalt paradicsommal, így mediterrán hangulatot kap, de kakukkfűvel, bazsalikommal is megbolondíthatjuk.

Majonézes tonhalkrém

Hozzávalók:

  • 1 konzerv olajos tonhal
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl
  • kevés citromlé
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: A tonhalról leöntjük az olajat, tálba tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, villával összetörjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a mustárt, a majonézt és a tejfölt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, és alaposan összekeverjük.
Érdemes egy kis időre hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Pirítóssal vagy épp friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával, de akár uborkával is kínálhatjuk.

Ha szívesen kipróbálnátok más szendvicskrémeket, ezeket ajánljuk:

Körözött, a kedvencünk >>

Tavaszváró tepertőkrém >>

Céklás hummusz >>

3 avokádókrém >>

Vegán szendvicskrém napraforgómagból >>

Vegán „pecsenyezsír” és „tepertőkrém” >>

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.