A majonéznél csak egy jobb dolog van, a házi majonéz, ami minden sült vagy rántott ételt, szendvicset és még ki tudja mennyi finomságot feldob. Mi legtöbbször a sima, hagyományos változatát készítjük otthon, de érdemes kipróbálni a különböző nemzetek majonézeit, illetve feldobni egy-két plusz ízesítővel.
Chipotle-majonéz
A chipotle füstölt csili, ami gourmet-boltokban vagy ázsiai, arab boltokban kapható. Keverjünk őrölve a majonézbe, vagy ha van, akkor 1 kiskanál chipotle-szószt adjunk hozzá.
Meyer citromos majonéz
Ha sikerül hozzájutnunk a különleges Meyer citromhoz, elképesztően finom majonézhez adva egy kis zúzott fokhagymával.
Aiolis majonéz
Az aioli fokhagymával fűszerezett majonéz, Dél-Franciaországban szinte mindenhez ezt eszik. Gazdagíthatjuk zöldfűszerekkel – például rozmaringgal, bazsalikommal vagy kakukkfűvel, pár csepp citromlével.
Avokádó-majonéz
Na jó, itt tulajdonképpen a krémesre tört avokádó helyettesíti magát a majonézt, de extra adag zúzott fokhagymával, mustárral és citromlével fűszerezve valami elképesztően finom lesz a végeredmény.
(Via: purewow, fotó: flickr – Stacy Spensley)