Írd be, mit keresel:

4-féle házi majonéz, amit feltétlen ki kell próbálnunk

A majonéznél csak egy jobb dolog van, a házi majonéz, ami minden sült vagy rántott ételt, szendvicset és még ki tudja mennyi finomságot feldob. Mi legtöbbször a sima, hagyományos változatát készítjük otthon, de érdemes kipróbálni a különböző nemzetek majonézeit, illetve feldobni egy-két plusz ízesítővel. 

Cookta - 2016.06.21.
4-féle házi majonéz, amit feltétlen ki kell próbálnunk

Chipotle-majonéz
A chipotle füstölt csili, ami gourmet-boltokban vagy ázsiai, arab boltokban kapható. Keverjünk őrölve a majonézbe, vagy ha van, akkor 1 kiskanál chipotle-szószt adjunk hozzá.

mayo1

Chipotle-majonéz
Forrás:
purewow

Meyer citromos majonéz
Ha sikerül hozzájutnunk a különleges Meyer citromhoz, elképesztően finom majonézhez adva egy kis zúzott fokhagymával.

Meyer citromos majonéz

Meyer citromos majonéz
Forrás:
purewow

Aiolis majonéz
Az aioli fokhagymával fűszerezett majonéz, Dél-Franciaországban szinte mindenhez ezt eszik. Gazdagíthatjuk zöldfűszerekkel – például rozmaringgal, bazsalikommal vagy kakukkfűvel, pár csepp citromlével.

Aiolis majonéz

Aiolis majonéz
Forrás:
purewow

Avokádó-majonéz
Na jó, itt tulajdonképpen a krémesre tört avokádó helyettesíti magát a majonézt, de extra adag zúzott fokhagymával, mustárral és citromlével fűszerezve valami elképesztően finom lesz a végeredmény.

Avokádó majonéz

Avokádós majonéz
Forrás:
purewow

(Via: purewow, fotó: flickr – Stacy Spensley)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.