A jégkrém mindig nagy boldogság, de biztos mosolyra és elismerő fejbiccentésekre számíthatunk, ha ezzel a mutatós és mókás dinnyés hűsítővel lepjük meg vendégeinket egy kerti partin.
Nagyon egyszerű, csupa gyümölcs, a kókusztejszínnek köszönhetően vegán jeges desszert ez a görögdinnyés jégkrém. Kivi, kókusztejszín és dinnye az alapja, egy pici csoki kerül a magok szerepébe, és ha a cukrot kiváltjuk nyírfacukorral vagy xilittel, egészséges nyári hűsítőt készíthetünk.
Egyetlen kihívás, hogy türelmesnek kell lennünk, amíg a rétegek megdermednek, de a készítési fázisok igazán egyszerűek, és közben bármi mással foglalatoskodhatunk. Az eredmény pedig bőségesen kárpótol!
Dinnyés jégkrém
Hozzávalók 10-12 jégkrémhez:
Elkészítés: A görögdinnyét kimagozzuk, felkockázzuk, 3 evőkanál cukorral, valamint a citrom kifacsart levével együtt összeturmixoljuk. A tetejéről lekanalazzuk a habot, majd egyenletesen elosztjuk a jégkrémformákba úgy, hogy kb. 2/3 részig legyenek tele. Mindegyikbe néhány szem csokicsipszet szórunk (mag gyanánt), majd berakjuk a fagyasztóba 1,5-2 órára.
A kókusztejszínhez 1 evőkanál cukrot keverünk, majd a mélyhűtőből kivett dinnyés fagyikra kanalazunk belőle egyenletesen, és visszatesszük 30 percre a fagyasztóba.
A kiviket meghámozzuk, felkockázzuk, 1 evőkanál cukrot adunk hozzá, és mixerrel pépesítjük. Átszűrjük a magok miatt, majd a kókuszos rétegre kanalazzuk, beleszúrjuk a jégkrémforma pálcikáit vagy fapálcát, és visszatoljuk a fagyasztóba fogyasztásig, de legalább 1 órára.