Írd be, mit keresel:

Mediterrán citromos-fokhagymás csirke – pofonegyszerűen

A sült csirke az egyik legegyszerűbb és legfinomabb étel, ha jól van fűszerezve és kellően omlós. Ez a recept garantáltan ilyen, ráadásul összeállítása szinte 5 perc, csak egy kis friss zöldfűszer, fehérbor és fokhagyma kell hozzá.

Cookta - 2016.06.23.
Mediterrán citromos-fokhagymás csirke – pofonegyszerűen

A fehérbor fűszerezi és omlóssá teszi a benne sülő csirkedarabokat, a fokhagyma krémesre sül a fűszeres pecsenyelében. A citrom a frissességről gondoskodik: húsának és héjának illatos aromája is megjelenik az omlós csirkében, kellemesen, nem tolakodóan. Zöldfűszerből jól illik ezekhez az ízekhez a kakukkfű, a bazsalikom, az oregánó, a rozmaring és a majoránna is, de akár vegyesen is használhatjuk.

Köretként tökéletes hozzá egy vegyes saláta, de ha valami tartalmasabbra vágyunk, készíthetünk újburgonyát mellé, esetleg kuszkuszt, bulgurt vagy egy könnyű köleses köretet.

Mediterrán csirke citromosan, fokhagymásan

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke feldarabolva
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 2 citrom
  • 1 csokor friss bazsalikom, kakukkfű vagy majoránna
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 dl száraz fehérbor
  • sült csirke fűszersó
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: A csirkét darabokra vágjuk – használhatunk csak combot vagy csak mellet, szárnyat is –, fűszersóval és frissen őrölt borssal megszórjuk, egy tepsibe lerakosgatjuk. A fokhagymát gerezdekre bontjuk, de nem hámozzuk meg, a csirke közé szórjuk. A citromot cikkekre vagy kockákra vágjuk, ezt is a csirkedarabok közé rakosgatjuk. A zöldfűszer felét összetépkedjük, és a csirkére szórjuk. Egyenletesen meglocsoljuk az olívaolajjal és a fehérborral, fóliával lefedjük.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és 35–40 percet sütjük, majd levesszük a fóliát, grillfokozatra és 200 fokra kapcsoljuk a sütőt, és még 10–15 percet sütjük, amíg a hús szépen megpirul.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.