Írd be, mit keresel:

Kenyér helyett gyors, egészséges, diétás: édesburgonya-pirítós

Megtaláltuk az új kedvencünket, ami nem más, mint pirított édesburgonya-szeletek, megpakolva minden földi jóval. Ehetjük édesen reggelire, sósan egy kis hallal ebédre, vagy akár könnyedén, zöldségfélékkel megpakolva vacsorára.

Cookta - 2016.06.24.
Kenyér helyett gyors, egészséges, diétás: édesburgonya-pirítós

Az édesburgonya nagyon egészséges, és nagyon finom is, egyszer-egyszer tehát érdemes lecserélni a kenyeret, hiszen ugyanúgy elkészíthetjük a pirítóban, ahogyan magát a pirítóst is.

Édesburgonya pirítós

Édesburgonya-pirítós
Forrás:
littlebitsof

A feltéteket pedig ugyanolyan változatosan rápakolhatjuk, akár a pékárukra.
Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy körülbelül 1 cm-es szeleteket vágunk a burgonyából, bedobjuk a kenyérpirítóba, majd megpirítjuk. Érdemes legalább két-három körben lefuttatni a pirítón, hogy kellően megpuhuljon és megpiruljon.

Édesburgonya pirítós

Édesburgonya-pirítós
Forrás:
littlebitsof
  1. Mogyoróvajas pirítós
    Kenjük meg a burgonyát mogyoróvajjal, szeleteljünk rá banánt, majd szórjuk meg egy kis fahéjjal.
  2. Tonhalas pirítós
    Keverjünk össze egy evőkanál majonézt egy evőkanál felaprított lila hagymával, illetve csemegeuborkával és egy kisebb konzerv tonhallal, majd kanalazzuk rá a pirítósra.
  3. Avokádós pirítós
    Pucoljuk meg az avokádót, vágjunk belőle szeleteket, helyezzük az édesburgonya-pirítósra, majd szórjuk meg sóval, borssal és egy kevés reszelt citromhéjjal.

Nektek melyik a kedvenc?

(Via: littlebitsof)
 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.