Írd be, mit keresel:

Finomság fokozva: édes bundáskenyér nutellával

Valóságos boldogság- és kalóriabomba a nutellás-banános édes bundáskenyér, de egyszer-egyszer belefér, hogy ilyen finomsággal kényeztessük a gyerekeket – és persze magunkat.

Cookta - 2016.06.28.
Finomság fokozva: édes bundáskenyér nutellával

Elsőre furcsa lehet nekünk ez az édes változat, de érdemes kipróbálni: Amerikában népszerű reggeli, és French Toast néven ismert, nem véletlenül, hiszen Franciaországból ered, ahol viszont inkább desszertként fogyasztják pain perdu néven.

Nyári, ráérős reggelen szuper napindító: rögtön mosolyra fakad mindenki, ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és jól variálható. Ha van otthon kicsit szikkadtabb kalácsunk vagy toastkenyerünk, az egyik legjobb maradékmentő fogás lehet ez az édes bűnözős recept. Okos megoldás lehet az is, ha felnőtteknek sósan, gyerekeknek édesen készítjük. 10 perc munka mindössze!

A porcukor talán már túlzás ;)

A porcukor talán már túlzás 😉
Forrás:
iStock

Nutellás-banános édes bundáskenyér

Hozzávalók:

  • 8 szelet toastkenyér
  • 3 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • diónyi vaj
  • 4 evőkanál nutella
  • 2 banán

Elkészítés: A tojást tálba ütjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejszínt, és villával felverjük. A vajat serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk. Amikor már forró, a kenyérszeleteket megmártjuk a tojásban, és a vajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd tányérra rakjuk, megkenjük nutellával, kirakjuk banánkarikákkal. Akár kettesével össze is fordíthatjuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.