Valóságos boldogság- és kalóriabomba a nutellás-banános édes bundáskenyér, de egyszer-egyszer belefér, hogy ilyen finomsággal kényeztessük a gyerekeket – és persze magunkat.
Elsőre furcsa lehet nekünk ez az édes változat, de érdemes kipróbálni: Amerikában népszerű reggeli, és French Toast néven ismert, nem véletlenül, hiszen Franciaországból ered, ahol viszont inkább desszertként fogyasztják pain perdu néven.
Nyári, ráérős reggelen szuper napindító: rögtön mosolyra fakad mindenki, ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és jól variálható. Ha van otthon kicsit szikkadtabb kalácsunk vagy toastkenyerünk, az egyik legjobb maradékmentő fogás lehet ez az édes bűnözős recept. Okos megoldás lehet az is, ha felnőtteknek sósan, gyerekeknek édesen készítjük. 10 perc munka mindössze!
Nutellás-banános édes bundáskenyér
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojást tálba ütjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejszínt, és villával felverjük. A vajat serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk. Amikor már forró, a kenyérszeleteket megmártjuk a tojásban, és a vajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd tányérra rakjuk, megkenjük nutellával, kirakjuk banánkarikákkal. Akár kettesével össze is fordíthatjuk.