Írd be, mit keresel:

Elronthatatlan és isteni: kávés jégkrémtorta egyszerűen

Az első júliusi meleg napokat nem is köszönthetnénk mással, mint egy jégkrémtortával. Az elkészítése roppant egyszerű, majd irány a fagyasztó, és ezután már nincs is más dolgunk, minthogy kivárjuk, hogy kellően megdermedjen. 

Cookta - 2016.07.02.
Elronthatatlan és isteni: kávés jégkrémtorta egyszerűen

Az alapja zabkeksszel készül, majd arra kerül a kávéval és Baileys likőrrel ízesített mascarponés-jégkrémes töltelék. Tálalás előtt érdemes legalább egy negyed órával előbb kivenni a fagyasztóból, hogy a töltelék ne legyen olyan vad hideg, és könnyebben tudjuk majd szeletelni. 

Biztos vagyok benne, hogy a nagy melegben mindenkinek jólesik majd elkanalazgatni ezt a nagyon krémes, hűs desszertet.

Forrás:
Kard Éva

Kávés-krémsajtos jégkrémtorta

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 30 dkg zabkeksz
  • 15 dkg vaj

Elkészítés: Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a szélén.

A kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a felolvasztott vajat. Ezután alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a fóliával kibélelt tortaformába, és lapogassuk bele úgy, hogy az oldalát is beborítsa a keksz.

Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy teljesen megdermedjen.

A kávés-krémsajtos töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 40 dkg vaníliás jégkrém
  • 0,5 dl erős, lefőzött feketekávé
  • 0,5 dl Baileys likőr
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a lefőzött feketekávét és a likőrt is.

A jégkrémet hagyjuk szobahőmérsékleten kb. 10 percig, hogy kissé felengedjen, és könnyen keverhető legyen. Ezután a mascarponés keverékhez két részletben adjuk hozzá a vaníliás jégkrémet, majd vegyük ki a tortaformát a hűtőből, és öntsük a kekszes alapba az elkészült krémet. Hajtogassuk rá a lelógó fóliát, majd helyezzük be pár órára vagy akár egész éjszakára a fagyasztóba, hogy kellően megdermedjen.

Tálalás előtt kb. 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból, majd a fólia segítségével emeljük át egy tálcára. Tetejére ízlés szerint reszeljünk csokoládét, majd felszeletelve kínáljuk.

Forrás:
Kard Éva

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.