Írd be, mit keresel:

Mennyei málnalekvár chiamaggal, cukormentesen

Friss málnalekvárt bármikor készíthetünk, akár fagyasztott málnából is, néhány perc alatt kész, és néhány napig felvidítja a reggeliket, desszerteket. Mazsola édesíti, menta teszi illatossá, a chiamag pedig szuperegészségessé.

Cookta - 2016.07.02.
Mennyei málnalekvár chiamaggal, cukormentesen

A Salvia hispanica, közismert nevén chia, egy virágzó növény, mely Mexikóban és Guatemalában őshonos. Magja ehető, több kutatás is rávilágított arra, hogy gyógyító tulajdonságai igen jelentősek. A chia esetén teljes értékű fehérjéről beszélhetünk, nem tartalmaz glutént, így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Számtalan felhasználási módja létezik: tehetjük turmixba, salátákhoz, energiaszeletekbe, mivel jó kocsonyásító, készíthetünk vele pudingot vagy akár lekvárt is. 

Forrás:
Színek és virágok blog

Chiamagos málnalekvár

Hozzávalók:

  • 1 bögre málna (nálam most fagyasztott volt)
  • 4 evőkanál mazsola (ha nagyon édes, érett málnát használunk, akkor a mazsola el is hagyható)
  • 2 evőkanál chiamag
  • 2-3 darab mentalevél

Elkészítés: A málnát egy kis lábasba öntjük és picit megolvasztjuk. Közben beletesszük az aprítógépbe a mazsolát és összeaprítjuk, aztán mehet bele a málna és a mentalevél is. Így együtt is egy picit aprítjuk. Kiöntjük egy kisebb edénybe, és hozzákavarjuk a chiamagot, összekavarjuk, és kész is a finom chiamagos málnalekvár!
Joghurtba keverve, kenyérre kenve, süteménybe téve is nagyon finom!

Forrás:
Színek és virágok blog

Forrás:
Színek és virágok blog

További fotók és egészséges recepteket találtok blogomban >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.