Friss málnalekvárt bármikor készíthetünk, akár fagyasztott málnából is, néhány perc alatt kész, és néhány napig felvidítja a reggeliket, desszerteket. Mazsola édesíti, menta teszi illatossá, a chiamag pedig szuperegészségessé.
A Salvia hispanica, közismert nevén chia, egy virágzó növény, mely Mexikóban és Guatemalában őshonos. Magja ehető, több kutatás is rávilágított arra, hogy gyógyító tulajdonságai igen jelentősek. A chia esetén teljes értékű fehérjéről beszélhetünk, nem tartalmaz glutént, így gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Számtalan felhasználási módja létezik: tehetjük turmixba, salátákhoz, energiaszeletekbe, mivel jó kocsonyásító, készíthetünk vele pudingot vagy akár lekvárt is.
Chiamagos málnalekvár
Hozzávalók:
Elkészítés: A málnát egy kis lábasba öntjük és picit megolvasztjuk. Közben beletesszük az aprítógépbe a mazsolát és összeaprítjuk, aztán mehet bele a málna és a mentalevél is. Így együtt is egy picit aprítjuk. Kiöntjük egy kisebb edénybe, és hozzákavarjuk a chiamagot, összekavarjuk, és kész is a finom chiamagos málnalekvár!
Joghurtba keverve, kenyérre kenve, süteménybe téve is nagyon finom!
További fotók és egészséges recepteket találtok blogomban >>