Írd be, mit keresel:

Készítsünk fagyit muffinformában

Azt már évek óta tudjuk, mennyi mindenre lehet hasznosítani a muffinsütőt. Süthetünk benne édes vagy sós süteményeket, készíthetünk benne tojásos reggelit, joghurtos granolát, wontonbatyukat, sőt akár fagylaltot is!

Cookta - 2016.07.04.
Készítsünk fagyit muffinformában

Habár felnőtteknek talán egy adag „muffinfagyi” igencsak kevésnek bizonyulna, gyermekeknek bőven elég ennyi nyalánkság, mi meg használjuk úgy, mintha fagyigombócok lennének, és porciózzunk ki belőle 2-3 adagnyit magunknak.  

Muffin formában készült fagyi

Muffinformában készült fagyi
Forrás:
kitchn

A formákban elképesztően sokféleképpen variálhatjuk a fagylaltot. Például rétegezzünk többféle fagyit, a rétegek közé pedig mehet olvasztott csokoládé, ostya, aprított mandula, dió vagy mogyoró, gyümölcsök, müzli – vagy amit épp megkívánunk. A tetejét pedig díszíthetjük csokival, cukorkákkal stb.

  • Az elkészítéshez ne közvetlenül a mélyhűtőből vegyük ki a fagyit, várjunk legalább 5-10 percet, mire annyira megolvad, hogy tudjunk vele dolgozni.
     
  • A muffinformát mindig béleljük ki celofánnal vagy papírral, mielőtt belekerülne a fagyi, így jóval egyszerűbb dolgunk lesz, amikor kivesszük a formából. 

(Via: kitchn)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.