Írd be, mit keresel:

Mascarponés málnahab, a mennyei villámdesszert

A mascarpone isteni alapanyag, mindenhez illik, rémesen krémes, a gyümölcsöket selymessé teszi, ízüket kiemeli, mint ebben a könnyű, gyors málnás pohárkrémnél.

Cookta - 2016.07.04.
Mascarponés málnahab, a mennyei villámdesszert

Pár perc alatt elkészíthető nyilem-nyalom finomság, ami osztatlan sikert arat mindenkinél. Málna, mascarpone, tejszín, vanília és cukor, ennyi csak a titok. Igaz, hogy van benne kalória bőven, még ha gyümölcsös is ez a desszert… Alakbarátabbá tehető, ha a mascarponét krémes görög joghurttal helyettesítjük, a cukor helyett pedig xylitet, sztíviát használunk. 

Tovább is variálhatjuk ezt a zseniálisan egyszerű és nagyszerű pohárkrémet, ha piskótával vagy kekszmorzsával rétegezzük, esetleg kicsit több málnát mixelünk, amiből málnaöntetként egy réteget teszünk az aljára vagy a tetejére, ugyanígy egy kis extra tejszínből is készíthetünk sipkát a tetejére. A málnához (is) jól illik a csokoládé, ha ennyi finomság kevés, még egy kis csokit is reszelhetünk rá…

Forrás:
iStock

Mascarponés málnahab

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna
  • 20 dkg mascarpone 
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítés: A málnát botmixerrel pürésítjük, akinek zavaróak a magok, szitán átszűrheti. A mascarponéhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, alaposan kikeverjük, majd a málnapürét is hozzáadjuk. A tejszínt felverjük, a habból előszür 2-3 kanállal keverünk a krémhez, hogy kissé fellazuljon, majd óvatosan beleforgatjuk a többi tejszínhabot is. 
A krémet poharakba porciózzuk kanállal, vagy habzsákból nyomjuk ki, és kissé behűtjük.
Tálaláskor málnával, mentalevéllel díszíthetjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.