A mascarpone isteni alapanyag, mindenhez illik, rémesen krémes, a gyümölcsöket selymessé teszi, ízüket kiemeli, mint ebben a könnyű, gyors málnás pohárkrémnél.
Pár perc alatt elkészíthető nyilem-nyalom finomság, ami osztatlan sikert arat mindenkinél. Málna, mascarpone, tejszín, vanília és cukor, ennyi csak a titok. Igaz, hogy van benne kalória bőven, még ha gyümölcsös is ez a desszert… Alakbarátabbá tehető, ha a mascarponét krémes görög joghurttal helyettesítjük, a cukor helyett pedig xylitet, sztíviát használunk.
Tovább is variálhatjuk ezt a zseniálisan egyszerű és nagyszerű pohárkrémet, ha piskótával vagy kekszmorzsával rétegezzük, esetleg kicsit több málnát mixelünk, amiből málnaöntetként egy réteget teszünk az aljára vagy a tetejére, ugyanígy egy kis extra tejszínből is készíthetünk sipkát a tetejére. A málnához (is) jól illik a csokoládé, ha ennyi finomság kevés, még egy kis csokit is reszelhetünk rá…
Mascarponés málnahab
Hozzávalók:
Elkészítés: A málnát botmixerrel pürésítjük, akinek zavaróak a magok, szitán átszűrheti. A mascarponéhoz adjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, alaposan kikeverjük, majd a málnapürét is hozzáadjuk. A tejszínt felverjük, a habból előszür 2-3 kanállal keverünk a krémhez, hogy kissé fellazuljon, majd óvatosan beleforgatjuk a többi tejszínhabot is.
A krémet poharakba porciózzuk kanállal, vagy habzsákból nyomjuk ki, és kissé behűtjük.
Tálaláskor málnával, mentalevéllel díszíthetjük.