A Heisse Liebe, vagyis a forró szeretet nevű desszert egy csoda. Aki kóstolta Ausztriában vagy Németországban az ott fogalommá vált desszertet, most biztosan lelkesen bólogat... Nagyon egyszerű, mégis különleges fagyikehely, amivel otthon is könnyedén lenyűgözhetjük szeretteinket, vendégeinket.
Alapja vaníliafagylalt, amit forró és fűszeres málnapürével locsolnak meg, majd tejszínnel koronázva tálalnak. Fantasztikusan finom, ahogy a jéghideg fagyi és a meleg málna keveredik, és persze nem mindegy az sem, milyen ízesítésű, fűszerezésű a málnaszósz.
A leggyakrabban tartalmaz valamilyen alkoholt, aminek ereje elfő, de illata, aromája megmarad. Ez lehet fehérrum vagy vörösbor, amit kevés cukorral, citromlével, citromhéjjal és fűszerrel – vaníliával, szegfűszeggel, fahéjjal, csillagánizzsal, rózsaborssal – összeforralnak, hogy az alkohol elpárologjon, és a fűszerek kiadják aromáikat, majd mehet bele a málna, amivel épp csak összemelegítik. Lehet pürésíteni és darabosan is tálalni, ki hogyan szereti.
Mi most egy jól bevált változatot mutatunk, de ízlés szerint mindenki hangolja saját ízlésére!
Vaníliafagylalt forró málnaszósszal (Heisse Liebe)
Hozzávalók:
Valamint:
Elkészítés: A vörösbort egy kis forralóba tesszük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, kevés citromlevet, a porcukrot, a fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget, felforraljuk. Ha már illatos, hozzáadjuk a málnát, 1-2 percig együtt főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
A vaníliafagyit kelyhekbe porciózzuk, meglocsoljuk a szósszal, és tejszínhabbal koronázva tálaljuk.