Írd be, mit keresel:

Fantasztikusan finom fagyi – forrón, fűszeresen

A Heisse Liebe, vagyis a forró szeretet nevű desszert egy csoda. Aki kóstolta Ausztriában vagy Németországban az ott fogalommá vált desszertet, most biztosan lelkesen bólogat... Nagyon egyszerű, mégis különleges fagyikehely, amivel otthon is könnyedén lenyűgözhetjük szeretteinket, vendégeinket.

Cookta - 2016.07.05.
Fantasztikusan finom fagyi – forrón, fűszeresen

Alapja vaníliafagylalt, amit forró és fűszeres málnapürével locsolnak meg, majd tejszínnel koronázva tálalnak. Fantasztikusan finom, ahogy a jéghideg fagyi és a meleg málna keveredik, és persze nem mindegy az sem, milyen ízesítésű, fűszerezésű a málnaszósz.

A leggyakrabban tartalmaz valamilyen alkoholt, aminek ereje elfő, de illata, aromája megmarad. Ez lehet fehérrum vagy vörösbor, amit kevés cukorral, citromlével, citromhéjjal és fűszerrel – vaníliával, szegfűszeggel, fahéjjal, csillagánizzsal, rózsaborssal – összeforralnak, hogy az alkohol elpárologjon, és a fűszerek kiadják aromáikat, majd mehet bele a málna, amivel épp csak összemelegítik. Lehet pürésíteni és darabosan is tálalni, ki hogyan szereti.

Forrás:
Flickr.com

Mi most egy jól bevált változatot mutatunk, de ízlés szerint mindenki hangolja saját ízlésére!

Vaníliafagylalt forró málnaszósszal (Heisse Liebe)

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna
  • 1/2 citrom
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csipet fahéj
  • 2 csillagánizs
  • 4 szem szegfűszeg
  • 1 dl vörösbor

Valamint:

  • vaníliafagylalt
  • tejszínhab

Elkészítés: A vörösbort egy kis forralóba tesszük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, kevés citromlevet, a porcukrot, a fahéjat, a csillagánizst és a szegfűszeget, felforraljuk. Ha már illatos, hozzáadjuk a málnát, 1-2 percig együtt főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

A vaníliafagyit kelyhekbe porciózzuk, meglocsoljuk a szósszal, és tejszínhabbal koronázva tálaljuk.

Forrás:
Flickr.com

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.