Az olívaolaj nem olcsó mulatság, azonban egészséges, számtalan ételhez felhasználhatjuk, és persze nagyon finom. Hogy mennyire ízletes, az sokszor – sajnos – egyenes arányban áll az árával. Ha egy olcsóbb fajtára esik a választásunk, érdemes egy kicsit felturbózni. Hogy mivel? Az olívabogyó magjával – írja a bon appétit magazin.
Elsőre talán furcsának tűnhet, de rengeteg ízanyagot tartalmaznak ezek az apró magok: akkor miért is ne használnánk fel, nem igaz? Nem beszélve arról, hogy érdemes mindig a magos bogyókat választani, hiszen ezeknek sokkal jobb az ízük, mint kimagozott társaiknak.
Ha hozzáadjuk az olajhoz a magokat, és pár napig benne tároljuk őket, a magok íze átjárja majd az olajat. Egy silány fajta olajtól persze csodát nem várhatunk, de ezzel a trükkel javíthatunk az aromáján.
Előnyök
Hátrányok
Ti kipróbáljátok?