Írd be, mit keresel:

Ha eddig kidobtuk az olívamagokat, nagyon rosszul tettük

Az olívaolaj nem olcsó mulatság, azonban egészséges, számtalan ételhez felhasználhatjuk, és persze nagyon finom. Hogy mennyire ízletes, az sokszor – sajnos – egyenes arányban áll az árával. Ha egy olcsóbb fajtára esik a választásunk, érdemes egy kicsit felturbózni. Hogy mivel? Az olívabogyó magjával – írja a bon appétit magazin.

Cookta - 2016.07.05.
Ha eddig kidobtuk az olívamagokat, nagyon rosszul tettük

Elsőre talán furcsának tűnhet, de rengeteg ízanyagot tartalmaznak ezek az apró magok: akkor miért is ne használnánk fel, nem igaz? Nem beszélve arról, hogy érdemes mindig a magos bogyókat választani, hiszen ezeknek sokkal jobb az ízük, mint kimagozott társaiknak.

Mediterrán étrend az egészségért, diéta a fogyásért

Mediterrán étrend az egészségért, diéta a fogyásért
Forrás:
iStock

Ha hozzáadjuk az olajhoz a magokat, és pár napig benne tároljuk őket, a magok íze átjárja majd az olajat. Egy silány fajta olajtól persze csodát nem várhatunk, de ezzel a trükkel javíthatunk az aromáján.

Előnyök

  • kevésbé pocsékoljuk az élelmiszert
  • pénzt spórolunk
  • jobb ízű olívaolajat kapunk

Hátrányok

  • ha a magokat bedobáljuk az olajba, sajnos már nem lesz olyan hosszú életű az olaj, ezért érdemes kisebb adagokban készíteni a „felturbózást”, éppen csak akkora mennyiségben, amit rövid időn belül – maximum egy héten belül – fel is fogunk használni. A biztonság kedvéért pedig tároljuk hűtőszekrényben.

Ti kipróbáljátok?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.