Írd be, mit keresel:

Tortillába tekert mexikói kedvenc: a csirkefajitas

A mexikói konyhában az a zseniális, hogy izgalmasan fűszeres, nagyon változatos, mégis egyszerűen elkészíthető fogásairól híres. A különféle tortillákba töltött fogásaik közül most egy csirkés fajitast ajánlunk, ami fél óra alatt elkészül, gyakorlatilag elronthatatlan, és remek gyors ebéd vagy vacsora, de akár partiétel is lehet. 

Cookta - 2016.07.06.
Tortillába tekert mexikói kedvenc: a csirkefajitas

Mexikói gyökerekkel bír, de valójában igazi tex-mex étel a fajita vagy fajitas, vagyis a mexikói bevándorlók elamerikaiasított fogása. Puha tortillával tálalják a serpenyőben sült fűszeres húst – ami lehet csirke, pulyka, marha vagy sertés is –, hagymával és sok színes paprikával vagy más zöldséggel. Kerülhet bele bab, kukorica, cukkini is, de az alapváltozat színes, húsos paprikákkal készül, amitől kellemesen szaftos és ízes lesz.

Készíthetünk hozzá guacamolét, vagyis avokádókrémet, különféle fűszeres salsát, tejföllel és reszelt sajttal is kínálhatjuk, de önmagában is tökéletesen laktató, fűszeres, finom, de nem nehéz fogás, ami egy nagy adag salátával kiegészítve a legfinomabb.

Forrás:
iStock

Csirkefajitas

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1/2 lime
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1-1 zöld, sárga és piros kaliforniai paprika
  • csili vagy jalapeño paprika ízlés szerint
  • bors
  • olaj
  • tortillalapok

Elkészítés: A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, csíkokra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Megszórjuk az őrölt korianderrel és római köménnyel, sóval, borssal, ráfacsarjuk a lime levét, 2-3 evőkanál olajat adunk hozzá, alaposan összeforgatjuk, és hagyjuk pácolódni, amíg a többi alapanyagot előkészítjük.

A hagymát szálasra vágjuk, a paprikákat csíkokra vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkét, kifehéredésig sütjük, majd rádobjuk a paprikákat, összeforgatjuk, kicsit sózzuk, és kb. 5 perc alatt összepároljuk, hogy a paprika ne essen teljesen össze.

Közben a tortillalapokat mikróban vagy sütőben átforrósítjuk. Tányérra tesszük, mindegyik közepére halmozunk a csirkés raguból, feltekerve tálaljuk, mellé salátát, tejfölt kínálunk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.