Írd be, mit keresel:

Málnás clafoutis: isteni krémes tejes pite egyszerűen

Bevallom, régóta terveztem clafoutis-t készíteni, mert sokan javasoltátok nekem, de valahogy a neve alapján túlságosan bonyolultnak gondoltam, és ezért mindig elmaradt. Aztán nemrég rávettem magam, és valami elképesztő ízorgiát éreztem, amikor megkóstoltam.

Cookta - 2016.07.09.
Málnás clafoutis: isteni krémes tejes pite egyszerűen

Az eredeti francia receptet alkalmaztam, annyi változtatással, hogy a cseresznyét málnával helyettesítettem, és nem melegen, hanem kihűtve tálaltam, így egy kiválóan szeletelhető, nagyon könnyű, de hihetetlen ízű finomság született. Sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe az alábbi videót, melyben a készítését láthatjátok – alatta pedig az írott receptet.

Objektum doboz

Málnás clafoutis

Hozzávalók:

  • 17 dkg porcukor
  • 9 dkg liszt
  • 1,4 dl tejszín
  • 5 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 rúd vanília
  • 25 dkg málna

Elkészítés: A porcukrot és a lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a tejszínt és a tojások sárgáját, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliarúd kikapart magjait, ezekkel is simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleöntjük a vaníliás krémet, és óvatosan összeforgatjuk.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, az alján egyenletesen elrendezzük a málnát, majd ráöntjük a krémet. 170 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben le is hűtjük, és málnával díszítve, porcukorral meghintve szeletelve tálaljuk.

Készítsétek el, isteni!

Készítsétek el, isteni!
Forrás:
Mikes Márk

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.