Bevallom, régóta terveztem clafoutis-t készíteni, mert sokan javasoltátok nekem, de valahogy a neve alapján túlságosan bonyolultnak gondoltam, és ezért mindig elmaradt. Aztán nemrég rávettem magam, és valami elképesztő ízorgiát éreztem, amikor megkóstoltam.
Az eredeti francia receptet alkalmaztam, annyi változtatással, hogy a cseresznyét málnával helyettesítettem, és nem melegen, hanem kihűtve tálaltam, így egy kiválóan szeletelhető, nagyon könnyű, de hihetetlen ízű finomság született. Sok szeretettel ajánlom figyelmetekbe az alábbi videót, melyben a készítését láthatjátok – alatta pedig az írott receptet.
Málnás clafoutis
Hozzávalók:
Elkészítés: A porcukrot és a lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a tejszínt és a tojások sárgáját, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliarúd kikapart magjait, ezekkel is simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd beleöntjük a vaníliás krémet, és óvatosan összeforgatjuk.
Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, az alján egyenletesen elrendezzük a málnát, majd ráöntjük a krémet. 170 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben le is hűtjük, és málnával díszítve, porcukorral meghintve szeletelve tálaljuk.