A buggyantott tojás egy fantasztikus étel, de általában az elkészítésétől megijednek az emberek. Kis gyakorlással nem annyira bonyolult a feladat, de pepecselős... és emellett van még egy hátránya. Ha nagyobb mennyiséget szeretnénk készíteni belőle a család vagy barátok számára, akkor bizony egyesével kell nekiállnunk a tojások elkészítésének.
Mi a következőképpen szoktuk elkészíteni a buggyantott tojást: 1 liter vizet kis sóval és ecettel felforralunk, majd lejjebb vesszük a hőfokot annyira, hogy már csak gyöngyözzön. Ekkor jöhet bele a tojás, amit előtte egy pohárba felütünk. Nekünk az a módszer vált be, hogy a vizet megkeverjük, és az örvénybe helyezzük a tojást, így a tojásfehérje szépen körbevonta a sárgáját. Pontosan 3 percig főzzük! Így szeretjük.
De szerencsére van egy egyszerűbb módszer arra, hogy buggyantott tojást készíthessünk – nagyobb tételben. Akár tizenkettőt, vagy annyit, amennyi porciós a muffinformánk, ugyanis erre az eszközre lesz szükségünk a tojás elkészítéséhez.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, majd olajozzuk ki a formákat, helyezzünk egyenként egy kanál vizet is az üregekbe, majd tegyük bele a tojásokat. Süssük őket körülbelül 13 percig, de igazából ez már az ízlésünkre van bízva, ha kevésbé lágyan szeretjük hagyjuk még a sütőben pár percig, ha pedig lágyan, akkor vegyük ki előbb a sütőből.