Írd be, mit keresel:

Két magyar aranyat is bezsebeltünk az angliai Champagne és Pezsgő Világbajnokságon

Először díjaztak magyar pezsgőt aranyéremmel az angliai Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC); a rangos elismerést a Kreinbacher Birtok somlói furmint pezsgői, a Prestige Brut és a Brut Classic 2011 Magnum érdemelték ki, a Törley Fortuna pezsgőjét pedig ezüstéremmel díjazták.

Cookta - 2016.07.12.
Két magyar aranyat is bezsebeltünk az angliai Champagne és Pezsgő Világbajnokságon

A harmadik alkalommal megrendezett CSWWC azért egyedülálló a nemzetközi borversenyek között, mert kizárólag pezsgőket értékelnek, és a zsűri kifejezetten erre szakosodott, világhírű szaktekintélyekből áll – írja az MTI.

A rangos megmérettetést életre hívó Tom Stevenson szakíró, Essi Avellan Master of Wine és Tony Jordan mellett a magyar Márkus György is a szakértői panel tagja volt.

Champagne

Champagne
Forrás:
flickr – iwishmynamewasmarsha

 

A mezőnyt országonként, régiónként és stílusonként értékelték, díjat kizárólag a bírák egyhangú döntése esetén ítéltek oda.

A versenyre idén minden eddiginél több pezsgőt neveztek Champagne-ból és a világ legtávolabbi pontjairól egyaránt. Nőtt a részt vevő országok száma is, ezek közül összesen 16 ország pezsgői nyertek arany- vagy ezüstérmet.

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.