Írd be, mit keresel:

Kukoricacsutka újrahasznosítása – hogy semmi ne vesszen kárba!

A nyárban az egyik legszuperebb dolog, hogy rengeteg kukoricát ehetünk, sütve, főve, grillezve, salátában, levesben vagy tortillában, és még sorolhatnánk.

Cookta - 2016.07.13.
Kukoricacsutka újrahasznosítása – hogy semmi ne vesszen kárba!

Miután levágtuk az édes szemeket, általában a kukában landolnak a lekopaszított csutkák, pedig számtalan módon felhasználhatjuk őket. A kitchn a napokban meg is osztott velünk 5 praktikát.

Kukoricás alaplé

Dobjuk a kukoricacsöveket egy nagy fazékba, fedjük le őket vízzel, adjunk hozzá egy nagy csipet sót, és főzzük körülbelül egy órán keresztül. Az aranysárga, édeskés alaplevet ezután felhasználhatjuk kukoricaleveshez, halleveshez, rizottóhoz vagy polentához.

Kukoricakrémleves

Kukoricakrémleves
Forrás:
iStock

Kukoricazselé

Főzzük a csutkákat 10 percig vízben, majd adjunk hozzá por- vagy lapzselatint. Ezt az édes, zselés mázat azután használhatjuk sütemények megkenéséhez, például muffinhoz vagy péksütikhez, de a sertés- és csirkehús lekenéséhez is tökéletes.

Kukoricatej

A kés hátát húzzuk végig néhányszor a lecsupaszított kukoricacsutkán, hogy kinyerjük belőle a kukorica tejszerű fehér levét: a kukoricatejet. Ezt a levet azután hozzáadhatjuk kukoricaleveshez vagy pudinghoz. Ettől extra selymes és sűrű állagot kapunk majd.

Fagyasszuk le

Ha nem tervezzük, hogy a közeljövőben felhasználnánk a csutkákat, dobjuk egy fagyasztós zacskóba, majd tegyük a mélyhűtőbe. Ha pedig szükségünk lesz rá, csak dobjuk az alapléhez, vagy tegyük a hús főzőlevébe. A kukorica szuperül átjárja majd a hús ízét.

Füstöljünk kukoricával

Ha szeretnénk valamit füstölni vagy grillezni, adhatunk a faszén mellé egy-két ízfokozót, mint például a teafű vagy a kukoricacsutka. A kukoricától édeskés, lágy füstös ízt kap majd a hús vagy a zöldség.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.