Az egyik legnépszerűbb étel a buciba töltött szaftos húspogácsa, számtalan formában készül a retró változatoktól a klasszikuson át egészen az ínyenc burgerekig. Most egy egészséges bucival készülő receptet mutatunk.
Buci nélkül a hamburger csak húspogácsa, készüljön marhahúsból, bárányból, kacsából vagy akár halból. Akik figyelnek a vonalaikra vagy kerülik a szénhidrátokat, esetleg a paleoétrendet követik, vagy csak vágynak egy finom fehérjebombára, kiválthatják a lisztes zsemlét gyönyörű, illatos szabadföldi paradicsommal. A forma megmarad, az íze mennyei, ráadásul csupa egészség.
A videón pontosan követhető az elkészítés menete, de azért leírjuk a receptet mennyiségekkel is.
Paradicsomos burger
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A felszeletelt gombát száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben karikára vágott lilahagymát is pirítunk, ezt is félretesszük. Szép nagy paradicsomokat vízszintesen félbevágunk, és a vágott felükkel lefelé 1-2 percet pirítjuk a serpenyőben. A darált húst finomra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal összedolgozzuk, majd kézzel pogácsákat formázunk belőlük, és a száraz serpenyőben mindkét oldalukon megsütjük. A baconszeletek következnek: ezeket is kisütjük pár perc alatt a serpenyőben.
Jöhet az összeállítás: a paradicsomok alsó felére tesszük a húspogácsát, erre kerül a pirított gomba, a lilahagyma, 1-1 szép szelet mozzarella, kis kakukkfűvel meghintjük, a sült bacon, majd a tetejére a paradicsom kalapja. Hurkapálcával vagy grillnyárssal függőlegesen átszúrjuk, hogy ne csúszkáljon, sütőtálba tesszük, és 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre.