Írd be, mit keresel:

Tökéletes hamburger diétázóknak is

Az egyik legnépszerűbb étel a buciba töltött szaftos húspogácsa, számtalan formában készül a retró változatoktól a klasszikuson át egészen az ínyenc burgerekig. Most egy egészséges bucival készülő receptet mutatunk.

Cookta - 2016.07.13.
Tökéletes hamburger diétázóknak is

Buci nélkül a hamburger csak húspogácsa, készüljön marhahúsból, bárányból, kacsából vagy akár halból. Akik figyelnek a vonalaikra vagy kerülik a szénhidrátokat, esetleg a paleoétrendet követik, vagy csak vágynak egy finom fehérjebombára, kiválthatják a lisztes zsemlét gyönyörű, illatos szabadföldi paradicsommal. A forma megmarad, az íze mennyei, ráadásul csupa egészség. 

A videón pontosan követhető az elkészítés menete, de azért leírjuk a receptet mennyiségekkel is.

Objektum doboz

Paradicsomos burger

Hozzávalók 2 személynek:

  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szép paradicsom
  • 16 dkg darált hús
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 2 szelet bacon
  • 2 szelet mozzarella
  • csipet kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés: A felszeletelt gombát száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben karikára vágott lilahagymát is pirítunk, ezt is félretesszük. Szép nagy paradicsomokat vízszintesen félbevágunk, és a vágott felükkel lefelé 1-2 percet pirítjuk a serpenyőben. A darált húst finomra vágott petrezselyemmel, sóval és borssal összedolgozzuk, majd kézzel pogácsákat formázunk belőlük, és a száraz serpenyőben mindkét oldalukon megsütjük. A baconszeletek következnek: ezeket is kisütjük pár perc alatt a serpenyőben.

Jöhet az összeállítás: a paradicsomok alsó felére tesszük a húspogácsát, erre kerül a pirított gomba, a lilahagyma, 1-1 szép szelet mozzarella, kis kakukkfűvel meghintjük, a sült bacon, majd a tetejére a paradicsom kalapja. Hurkapálcával vagy grillnyárssal függőlegesen átszúrjuk, hogy ne csúszkáljon, sütőtálba tesszük, és 180 fokos sütőbe toljuk 10 percre. 

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.