Írd be, mit keresel:

Zöldségfasírt – kiadós változat hússal és húsmentesen

A fasírtot mindenki szereti, könnyű elkészíteni, gyorsan megvan és nagyon jól variálható. Egy színes saláta vagy főzelék feltétjeként ebédre, vacsorára is tökéletes, de kínálhatjuk akár mártogatóssal is.

Cookta - 2016.07.14.
Zöldségfasírt – kiadós változat hússal és húsmentesen

Fasírt nemcsak húsból készülhet, hanem akár halból vagy zöldségekből, így még változatosabbá tehetjük az étkezésünket. A zöldséges fasírt ráadásul pénztárcabarát. Használhatunk hozzá bármilyen szezonális zöldséget, de fagyasztott zöldségkeverékkel még egyszerűbb a dolgunk, hiszen ebben már minden elő van készítve: pucolva, felaprítva. 

A zöldségfasírtot általában tojás és liszt tartja össze, de készíthetjük gluténmentes változatban, zabpehellyel, rizsliszttel. A gyorsan összeállítható masszát izgalmasabbá tehetjük zöldfűszerekkel – kakukkfűvel, oregánóval, kaporral vagy bazsalikommal, petrezselyemmel –, de adhatunk hozzá egy kis csilit is.

Ha vegetáriánus fogásnak szánjuk, akkor a zöldségek mellé reszelhetünk bele egy kis sajtot is, hogy még finomabb legyen, de ha húsimádók is esznek majd belőle, apróra vágott sonkával, felvágottal, kolbásszal gazdagíthatjuk a zöldséges fasírtokat.

Forrás:
Putóczki Gáborné

Zabpelyhes zöldségfasírt (gluténmentes)

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 10 dkg sonka vagy felvágott – el is maradhat
  • 2 evőkanál GM zabpehely
  • 4 db tojás
  • 10-15 dkg rizsliszt
  • 2 dl tej
  • só 
  • bors
  • A sütéshez: 
  • olaj vagy kókuszzsír

Elkészítés: A zöldségeket kevés sós vízben pároljuk puhára. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá. A sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott sonkát, a leszűrt zöldségeket és a zabpelyhet, sóval, borssal ízesítsük, majd óvatosan keverjük hozzá a habot is.

Az elkészült masszából evőkanál segítségével szaggassunk kis fasírtokat a forró zsiradékba, és süssük aranybarnára. Konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

A receptet és a fotót Putóczki Gáborné küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.