Néha nehéz eldönteni, milyen finomságot süssünk, bizonyság erre a sokféle 2 in 1 desszert, mint a brookie – vagyis a brownie és a cookie ötvözete –, a brownie-keksz vagy éppen a sajttorta-muffin. És most itt a sajttorta és brownie egyesített receptje is!
Mivel mind a brownie, mind a sajttorta egyszerűen összeállítható, nem különösebben nehéz az elkészítése, egy túrós pitéhez is kétféle réteget kell elkészítenünk, úgyhogy nyugodtan belevághatunk. A csoki és krémsajt vagy túró amúgy is jóban vannak egymással, gondoljunk csak mindannyiunk kedvencére, a Túró Rudira.
Ez a sütemény elképesztően finom, nem túl csokis, nem egyféle, van benne izgalom, többféle íz és textúra, és ha még egy kis málnával is megbolondítjuk, mutatós és tényleg ellenállhatatlan lesz ez a desszert.
Sajttorta-brownie málnapöttyökkel
Hozzávalók:
A brownie-rétegekhez:
A sajttorta-réteghez:
Valamint:
Elkészítés: A csokis részhez a tojásokat keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és robotgéppel fehéredésig keverjük. A vajat felolvasztjuk, közben egy edényben a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. Az olvadt, de nem forró vajat a cukros tojással elkeverjük, majd több részletben hozzákeverjük a kakaós lisztet is.
A másik réteghez a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, belereszeljük a citrom héját, majd a lisztet is belekeverjük.
Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a csokis massza felét beleöntjük, elegyengetjük. Erre rákanalazzuk a krémsajtos krémet, majd elsimítjuk a tetején a maradék brownie-masszát. Ha akarjuk, villával kicsit meg is cirmozhatjuk, végül a málnát a tetejére potyogtatjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben légkeverés mellett 35–40 percig sütjük – tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, felkockázva tálaljuk.