Írd be, mit keresel:

Bruschetta – könnyed előétel egyenesen Olaszországból

Az olaszok egyik kedvenc előétele a minden földi jóval megrakott pirított kenyér, a bruschetta, ami akár könnyed vacsoraként is megállja a helyét. Most egy zöldborsós verzióját mutatjuk be nektek!

Cookta - 2016.07.16.
Bruschetta – könnyed előétel egyenesen Olaszországból

A nyár egyik legkedveltebb és legzamatosabb zöldsége a zsenge zöldborsó, amivel csak egyetlen gond van: a szezonja rendkívül rövid ideig tart, ezért érdemes minél jobban kihasználni. A megpucolása kissé időigényes, de az édeskés és lágy íz mindenért kárpótol majd bennünket – természetesen ha már nincs szezonja, nyugodtan használhatjuk a fagyasztott verzióját is. Ha már unjuk a zöldborsólevest, akkor érdemes egy kicsit beújítani, és kipróbálni ezt a különleges olasz receptet!

Zöldborsós bruschetta

bruschetta001

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2-3 közepes méretű retek csíkokra vágva
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • 4-5 mentalevél apróra vágva
  • 1 teáskanál édesköménymag
  • frissen őrölt bors
  • friss bagett szeletelve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés: Pucoljuk meg a zöldborsót, majd sós vízben főzzük meg. Ha kihűlt, pépesítsük egy villa segítségével.

Keverjük össze a borsót a citromhéjjal, a citromlével, a mentával és az édesköménnyel. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.

Pirítsuk meg a kenyérszeleteket olívaolajon pár perc alatt. Dörzsöljük be fokhagymával, majd pedig kenjük meg a zöldborsós krémmel. Tálalás előtt sózzuk-borsozzuk, illetve díszíthetjük retek- és paradicsomkarikákkal is.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.