Az olaszok egyik kedvenc előétele a minden földi jóval megrakott pirított kenyér, a bruschetta, ami akár könnyed vacsoraként is megállja a helyét. Most egy zöldborsós verzióját mutatjuk be nektek!
A nyár egyik legkedveltebb és legzamatosabb zöldsége a zsenge zöldborsó, amivel csak egyetlen gond van: a szezonja rendkívül rövid ideig tart, ezért érdemes minél jobban kihasználni. A megpucolása kissé időigényes, de az édeskés és lágy íz mindenért kárpótol majd bennünket – természetesen ha már nincs szezonja, nyugodtan használhatjuk a fagyasztott verzióját is. Ha már unjuk a zöldborsólevest, akkor érdemes egy kicsit beújítani, és kipróbálni ezt a különleges olasz receptet!
Zöldborsós bruschetta
Hozzávalók:
Elkészítés: Pucoljuk meg a zöldborsót, majd sós vízben főzzük meg. Ha kihűlt, pépesítsük egy villa segítségével.
Keverjük össze a borsót a citromhéjjal, a citromlével, a mentával és az édesköménnyel. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.
Pirítsuk meg a kenyérszeleteket olívaolajon pár perc alatt. Dörzsöljük be fokhagymával, majd pedig kenjük meg a zöldborsós krémmel. Tálalás előtt sózzuk-borsozzuk, illetve díszíthetjük retek- és paradicsomkarikákkal is.