Grillezni nem csak parázs fölött lehet: rossz idő esetére, vagy ha nincs módunk szabadban sütögetni, az elektromos grillsütő és a serpenyő is tökéletes megoldás lehet – például sajtokhoz!
Receptküldőnk, Klári is az időjárás áldozata lett, de nem hagyta magát eltéríteni a grillezéstől: „A mai nap nem igazán kedvezett a kerti sütögetésnek. De szerettünk volna a férjemmel vacsorára grillezett sajtot enni zöldségekkel. Mivel van elektromos grillezőnk és grillserpenyőnk, el is készítettem. Most a serpenyőt választottam. Nekünk nagyon ízlett, remélem, másnak is fog!”
Csilis-fokhagymás grillsajt grillezett zöldségekkel
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A grill serpenyőt kikenjük olajjal.
A cukkinit vastagabb karikára vágjuk, a gombákat ketté, a zöldhagymát szintén hosszában kettévágjuk, a paprikát csíkokra. A kukoricát forró, sós vízben néhány percig előfőzzük, blansírozzuk a sütés előtt. A zöldségeket borsozzuk, bepermetezzük bazsalikomos olívaolajjal.
Ha a serpenyő elég meleg, akkor a zöldségeket kezdjük grillezni, sütögetni, majd a sajtot és a kukoricát.
Amikor szép pirosra sültek, kiszedjük, megsózzuk, és még melegen tálaljuk.
A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!