Írd be, mit keresel:

Almás pufi palacsinta, a tökéletes napindító

Míg a mi hagyományos édes palacsintánk inkább desszert vagy uzsonna, addig az amerikai pufók palacsinta a reggeli sztárja. Ez a változat gyorsan elkészül, alma édesíti cukor helyett, és sütni is könnyebb, mint a tányérnyi vékony palacsintát.

Cookta - 2016.07.18.
Almás pufi palacsinta, a tökéletes napindító

Szabadnapon, vakáción, ráérős reggelen érdemes olyan finomsággal indítani a napot, mint amilyen az almás amerikai palacsinta. A sűrűbb tésztába egy kis sütőpor és alma is kerül, a sütőpor pufibbá, az alma szaftosabbá, puhábbá teszi, és meg is édesíti a tésztát. Féltenyérnyi palacsintákat egy kis merőkanálnyi adaggal porciózhatunk a palacsintasütőbe, ezek 2-3 perc alatt meg is sülnek. 

Ha igazán finomat szeretnénk, olaj helyett kevés olvasztott vajban süssük, a végén pedig hintsük meg fahéjas cukorral, locsoljuk meg egy kevés mézzel vagy kínáljunk hozzá vaníliás porcukorral elkevert görög joghurtot.

Forrás:
iStock

Almás pufi palacsinta

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 nagyobb alma
  • 1 evőkanál cukor
  • csipet só

A sütéshez:

  • diónyi vaj

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félkemény habbá verjük a csipet sóval. A tojássárgákat a tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a cukrot. Az almát meghámozzuk, a kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, a masszába forgatjuk, majd a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. 

A serpenyőben egy kevés vajat felolvasztunk, 3-4 kis palacsintányira való masszát teszünk bele, és oldalanként néhány perc alatt megsütjük.

Melegen tálaljuk vaníliás görög joghurttal, mézzel vagy dzsemmel, akár fahéjas cukorral meghintve.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.