A grillezés a nyár egyik legjobb lehetősége arra, hogy barátainkkal, családunkkal közösen, jó hangulatban, kikapcsolódva töltsük az időt – miközben finom fogás készül a grillrácson.
Nem feltétlenül kell bonyolult és hosszadalmas előkészítésre gondolni egy-egy grillezés alkalmával: néhány egyszerű alapanyaggal is színes és gazdag ebéd varázsolható. A legjobb, ha nemcsak a hús, hanem a köret is a parázs fölött készül, így egy helyre kell csak figyelnünk, és míg például a nyársra húzott újburgonya, zsenge kukorica és a pácolt hús sül, mutatós caprese – vagyis mozzarella-paradicsom – nyársakat is készíthetünk, nemcsak díszítés gyanánt, hanem kísérő „salátaként”.
Grillezett sertéstarja újburgonyával és sült kukoricával
Hozzávalók:
Elkészítés: A sertéstarját befűszerezem a grillkeverékkel, és legalább 1-2 órát állni hagyom.
A burgonyákat fél-fél szelet baconbe tekerem nyersen, és feltűzöm a hurkapálcikára. A mini mozzarellákat koktélparadicsommal és bazsalikomlevéllel váltakozva hurkapálcikára húzom. A kukoricákat félbetöröm.
A grillre először a hússzeleteket teszem fel, majd a krumplis nyársakat és a kukoricát is, és időnként megforgatva megsütöm.
A grillezett tarját a krumplinyárssal, a kukoricával, a fűszervajjal és ketchuppal tálalom, díszítem a mozzarella-paradicsom nyárssal.
A receptet és a fotót Borsos Valéria küldte. Köszönjük!