Írd be, mit keresel:

Színes bőségtál a grillről – egyszerűen

A grillezés a nyár egyik legjobb lehetősége arra, hogy barátainkkal, családunkkal közösen, jó hangulatban, kikapcsolódva töltsük az időt – miközben finom fogás készül a grillrácson.

Cookta - 2016.07.18.
Színes bőségtál a grillről – egyszerűen

Nem feltétlenül kell bonyolult és hosszadalmas előkészítésre gondolni egy-egy grillezés alkalmával: néhány egyszerű alapanyaggal is színes és gazdag ebéd varázsolható. A legjobb, ha nemcsak a hús, hanem a köret is a parázs fölött készül, így egy helyre kell csak figyelnünk, és míg például a nyársra húzott újburgonya, zsenge kukorica és a pácolt hús sül, mutatós caprese – vagyis mozzarella-paradicsom – nyársakat is készíthetünk, nemcsak díszítés gyanánt, hanem kísérő „salátaként”.

Forrás:
Borsos Valéria

Grillezett sertéstarja újburgonyával és sült kukoricával

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • 2 cső kukorica
  • 16 apró újburgonya
  • 8 szelet bacon
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • ketchup
  • grill fűszerkeverék
  • bazsalikomlevél

Elkészítés: A sertéstarját befűszerezem a grillkeverékkel, és legalább 1-2 órát állni hagyom.

A burgonyákat fél-fél szelet baconbe tekerem nyersen, és feltűzöm a hurkapálcikára. A mini mozzarellákat koktélparadicsommal és bazsalikomlevéllel váltakozva hurkapálcikára húzom. A kukoricákat félbetöröm.

A grillre először a hússzeleteket teszem fel, majd a krumplis nyársakat és a kukoricát is, és időnként megforgatva megsütöm.

A grillezett tarját a krumplinyárssal, a kukoricával, a fűszervajjal és ketchuppal tálalom, díszítem a mozzarella-paradicsom nyárssal.

A receptet és a fotót Borsos Valéria küldte. Köszönjük!

Továbbra is várjuk olvasóink receptjeit a Heinz és a Cookta közös grill receptversenyére, értékes ajándékokért! >>

Forrás:
Cookta.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.