Imádjuk az áfonyát, hiszen rendkívül egészséges, alacsony kalóriatartalmú és nem utolsósorban rendkívül finom! Az egyetlen baj csak az, hogy nagyon rövid ideig tart a szezonja. A legtöbben magában fogyasztják, vagy süteménybe, édességbe teszik, de ha valami igazán különlegeset készítenénk belőle, akkor itt egy kihagyhatatlan recept!
A kuszkuszt sokan sósan, köretként fogyasztják, pedig megállja a helyét egytálételként és desszertként is, mivel remekül passzol az édes ízekhez. Nagy előnye más köretekkel szemben, hogy szinte percek alatt elkészül, lényegében csak forró vízbe kell áztatni és fűszerezni. Most egy különleges receptet mutatunk, amiben a főszerepet a kuszkusz mellett a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, az áfonya kapja.
Áfonyás kuszkuszsaláta mentával és lilahagymával
Hozzávalók:
Elkészítés:
A narancs levét és a vizet egy csipet sóval tegyük fel főni. Ha felforrt, öntsük bele a kuszkuszt, majd vegyük le a tűzről és fedjük le. Hagyjuk állni 5–10 percig, ezalatt a kuszkusz jól megszívja magát a folyadékkal.
Öntsük a kuszkuszt egy nagyobb tálba, majd várjuk meg, amíg kihűl. Ezután adjuk hozzá a lilahagymát, a mentalevelet, a citromlevet és az olívaolajat, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és jól keverjük el. Szórjuk meg az áfonyával, és tálaljuk. Ha nem azonnal fogyasztjuk, érdemes hűtőben tárolni.