Írd be, mit keresel:

Édes és különleges – áfonyás kuszkuszsaláta

Imádjuk az áfonyát, hiszen rendkívül egészséges, alacsony kalóriatartalmú és nem utolsósorban rendkívül finom! Az egyetlen baj csak az, hogy nagyon rövid ideig tart a szezonja. A legtöbben magában fogyasztják, vagy süteménybe, édességbe teszik, de ha valami igazán különlegeset készítenénk belőle, akkor itt egy kihagyhatatlan recept!

Cookta - 2016.07.19.
Édes és különleges – áfonyás kuszkuszsaláta

A kuszkuszt sokan sósan, köretként fogyasztják, pedig megállja a helyét egytálételként és desszertként is, mivel remekül passzol az édes ízekhez. Nagy előnye más köretekkel szemben, hogy szinte percek alatt elkészül, lényegében csak forró vízbe kell áztatni és fűszerezni. Most egy különleges receptet mutatunk, amiben a főszerepet a kuszkusz mellett a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse, az áfonya kapja.

Áfonyás kuszkuszsaláta mentával és lilahagymával

Forrás:
iStock

Hozzávalók:

  • 1 dl frissen facsart narancslé
  • 1 dl víz
  • 10 dkg kuszkusz
  • 10 dkg áfonya
  • 1 nagy fej lilahagyma, szeletelve
  • 4-5 mentalevél apróra vágva
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

A narancs levét és a vizet egy csipet sóval tegyük fel főni. Ha felforrt, öntsük bele a kuszkuszt, majd vegyük le a tűzről és fedjük le. Hagyjuk állni 5–10 percig, ezalatt a kuszkusz jól megszívja magát a folyadékkal.

Öntsük a kuszkuszt egy nagyobb tálba, majd várjuk meg, amíg kihűl. Ezután adjuk hozzá a lilahagymát, a mentalevelet, a citromlevet és az olívaolajat, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és jól keverjük el. Szórjuk meg az áfonyával, és tálaljuk. Ha nem azonnal fogyasztjuk, érdemes hűtőben tárolni.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.