Írd be, mit keresel:

Ananászfagyi egészségesen – 2 vagy 3 alapanyagból

A krémes, de vegán vagy egészséges fagyihoz a legjobb alapanyag a kókusztejszín, amit bármilyen gyümölccsel összeturmixolva elképesztően finom és mindenmentes jeges desszertet készíthetünk. Ha elég édes a gyümölcs, akkor még édesítenünk sem kell, de ez elég ritka...

Cookta - 2016.07.25.
Ananászfagyi egészségesen – 2 vagy 3 alapanyagból

Ha sikerül igazán érett, nagyon édes ananászt vennünk, akkor édesítésre sincs szükség, de a tökéletesen érett és mézédes ananász hazánkban elég ritka. A fagyialapot édesebbre kell hangolni, mint egy sima desszertnél, hiszen fagyosan tompábban érezzük az ízeket. A cukor vagy méz is tökéletes az édesítéshez, de ha igazán egészséges jégkrémre vágyunk, akkor a nyírfacukor, a rizsszirup, a juharszirup, a beáztatott és pépesített datolya, mazsola lesz a barátunk. Ha konzervananászt haszálunk, az elég édes, de jó, ha tudjuk, hogy mégiscsak cukorral készül.

Forrás:
iStock

Készíthetjük fagyinak vagy jégkrémnek: ha fagyit szeretnénk, a gyümölcsös keveréket öntsük fagyigépbe, ennek hiányában műanyag dobozban tegyük fagyasztóba, és félóránként keverjük át. A jégkrémben ellenben az a jó, hogy nem kell hozzá fagyigép, és bár nem annyira krémes, nagyon jó szopogatni, elnyalogatni is a hűsítő desszertet.

Ananászfagyi vegán változatban

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss vagy konzervananász
  • 3 dl kókusztejszín
  • ízlés szerint cukor, méz vagy más édesítő

Elkészítés: A friss ananászt alaposan megpucoljuk, felkockázzuk. Az ananászhúst – a konzervet is – turmixgépbe tesszük, pépesítjük, majd a kókusztejszínt hozzáöntjük, ezzel is mixeljük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, édesítjük. Jégkrémformába öntjük, és 3-4 órára a fagyasztóba tesszük. 

Tálalás előtt forró vízbe mártjuk, hogy könnyebben kijöjjön a formából, majd ujjal kinyomjuk a jégkrémeket a formából.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.