Írd be, mit keresel:

Szabad-e hűtőbe tenni a vörösbort, vagy sem?

Nem kell borszakértőnek lenni ahhoz, hogy tudjuk: a fehérborral szemben a vörösborokat szobahőmérsékleten tároljuk, és úgy is fogyasztjuk. Ez a kőbe vésett szabály azonban megdőlni látszik – egy neves italszakértő legújabb nyilatkozatában ugyanis erőteljesen szembemegy mindennel, amit eddig alapvetőnek gondoltunk a borok tárolásáról.

Cookta - 2016.07.25.
Szabad-e hűtőbe tenni a vörösbort, vagy sem?

Azt tudjuk, hogy a vörösbor az egyik legfantasztikusabb ital, még akár a fogyásban is segíthet, azonban most újabb érdekességek is kiderültek róla. Jancis Robinson borszakértő legfrissebb kijelentései ugyanis szinte teljesen ellentmondanak az eddigi, borozással kapcsolatos tudásunknak. Szerinte minden felbontott üveget hűtőben kell tárolni – legyen szó akár fehér-, akár vörösborról!

„A hideg lelassítja az olyan kémiai folyamatokat, mint például az oxidáció, ami minden felbontott üveg nagy ellensége” – állítja a szakértő. Tehát, hogyha a felbontott üveg borunkat hűtőben tároljuk, akkor az sokkal tovább megőrzi a zamatát, mint a szobahőmérsékleten tárolt társai.

Forrás:
iStock

De a hűtéssel sem szabad túlzásba esni: Robinson szerint hajlamosak vagyunk a fehérborokat túlhűteni, ami viszont ront a bor élvezeti értékén – állítása szerint minél karakteresebb egy fehérbor íze, annál kevésbé igényel komolyabb hűtést. A pezsgőt és a rizlinget azonban mindenképp hidegen fogyasszuk!

És ha eddig nem lepődtünk volna meg, a szakértő tartogatott még meglepetéseket: a hagyományos dugós borokkal szemben ugyanis az újabban divatos, műanyag kupakos kiszerelésűeket dicsérte, ezek ugyanis megkönnyítik a tárolást, és sokkal tovább megőrzik a borok kellemes ízét.

Forrás:
iStock

(Via Independent)

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.