Írd be, mit keresel:

Házi granola: több mint reggeli!

A granola különféle gabonapelyhek keveréke, de abban különbözik a müzlitől, hogy meg van pirítva, ettől az íze, illata, állaga is más. Nagyon egészséges, és szerintem olyan finom, hogy desszertben is jól megállja a helyét.

Cookta - 2016.07.30.
Házi granola: több mint reggeli!

A granolát fogyaszthatjuk tejjel, joghurttal reggelire vagy uzsonnára, tehetjük smoothie-kba, vagy akár vaníliapuding tetejére, amelynek vegán receptjét is hamarosan meg fogom veletek osztani. 

Most készítettem először házilag, pedig annyira egyszerű és gyors! Nem tudom, mire vártam eddig! Nagyon hamar elkészül, és úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk, különféle magvakkal, aszalt gyümölcsökkel. Sajnos most csak mazsolám volt, de lesz még ismétlés, méghozzá gyakran. A házi változat sokkal finomabb és egészségesebb, mint a boltban kapható.

Forrás:
Yolanda

Házi vegán granola

Hozzávalók:

  • 2 bögre zabpehely
  • 1/4 bögre mandulapehely
  • 1/4 bögre aprított dió
  • 1 bögre hajdina
  • 3 evőkanál chiamag
  • 3 evőkanál őrölt vagy egész lenmag
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 2 evőkanál agávé- vagy juharszirup
  • 1/4 bögre aprított szárított gyümölcs (nekem csak mazsolám volt most itthon)
  • 2 evőkanál aprított kókuszpehely
  • kókuszreszelék ízlés szerint

Elkészítés: Először előmelegítjük a sütőt 140 fokra, majd sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsit.

Összekeverjük a száraz hozzávalókat a szárított gyümölcs és a kókuszpehely, illetve a kókuszreszelék kivételével. Hozzákeverjük a kókuszolajat és az agávé- vagy juharszirupot is.

A keveréket a sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és egy kanállal szétterítjük egyenletesre, hogy mindenhol jól átsüljön. Kb. 20 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.

Pár percig hűlni hagyjuk, majd egy kanállal széttördeljük. Belekeverjük a szárított gyümölcsöt és a kókuszt.

Befőttesüvegbe vagy jól záródó dobozba kanalazzuk a granolát. Hűtőben több hétig is eláll, de szerintem annyit úgysem fog állni. Nagyon finom joghurttal, tejjel vagy smoothie tetejére.

Remélem, elkészítitek, és ízleni fog!

Forrás:
Yolanda

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.